Nogomet
36

Alem Merajić potpisao za Shkendiju: Zadovoljan sam uslovima, cilj je dupla kruna

Piše: D. B.
Alem Merajić
Alem Merajić
Mladi bh. nogometaš Alem Merajić novi je igrač makedonske Shkendije.

Merajić je proteklih sezona nastupao za Olimpic s kojim je 2015. godine osvojio Kup BiH. Ove zime je odlučio promijeniti sredinu, a danas je zvanično postao igrač makedonske Shkendije.

"Imao sam ponuda iz Hrvatske, najkonkretniji je bio Split, a jedna je stigla i iz Belgije. Ipak, ranije sam se dogovorio sa Shkendijom, vrlo brzo smo se usaglasili, tako da karijeru nastavljam u Makedoniji", izjavio je Merajić za portal Klix.ba.

Uslovima ugovora je zadovoljan.

"Potpisao sam jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još tri godine ako obje strane budu zadovoljne. Uslovima sam zadovoljan, a ekipa me je odlično prihvatila", rekao je bivši nogometaš Olimpica.

Iskustva s makedonskom ligom nema, tako da kreće ispočetka.

"Nisam najbolje upoznat s ovom ligom, čekam da počne takmičenje, pa ću vidjeti kako će to sve izgledati", kazao je Merajić.

Shkendija je trenutno druga na tabeli, a nakon odigranih 18 kola ima 38 bodova, pet manje od vodećeg Vardara.

"Cilj Shkendije je da osvoji duplu krunu. Čekaju nas dvije utakmice s Vardarom, pokušat ćemo ostvariti pobjede i osvojiti titulu", otkrio je talentovani lijevi bek.

On je među igračima koji su ove zime napustili Olimpic, aktuelnog osvajača Kupa BiH koji se bori za opstanak u Premijer ligi BiH.

"Istina je da je bilo puno odlazaka, ali vjerujem da će doći pojačanja, koja će pomoći ekipi da izbori opstanak. Olimpic zaista zaslužuje da se takmiči u Premijer ligi", istakao je Merajić.

Izdvojio je nekoliko kandidata za osvajanje titule prvaka BiH.

"Tu su Široki, Zrinjski i Sloboda koja ima malu bodovnu prednost, ali ni Sarajevo ne treba otpisati", završio je Merajić.