Nogomet
40

Ognjen Đelmić: Žao mi je što se nisam dogovorio sa Željezničarom, Debrecen će se boriti za vrh

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Ognjen Đelmić će karijeru nastaviti u mađarskom Debrecenu. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svom novom klubu, izazovima koji ga očekuju, ali i bivšem timu, sarajevskom Željezničaru.

Đelmiću je ove zime istekao ugovor sa Željezničarom, dugo se spekulisalo o njegovoj budućnosti, a na kraju je završio u Debrecenu.

"Bilo je dosta opcija za nastavak karijere, sa Željom se nisam uspio dogovoriti, a zainteresovani su bili Sloboda, Radnik i Olimpic. Stigle su i ponude iz inozemstva, ali je nakonkretniji bio mađarski Debrecen. Uspješno sam obavio preglede i potpisao trogodišnji ugovor", izjavio je Đelmić za portal Klix.ba.

On je izuzetno zadovoljan svojim izborom.

"Prezadovoljan sam uslovima ugovora, kao i uslovima za rad. Debrecen ima vrhunski trening centar sa osam terena, teretanom i pratećim objektima. Glavni stadion je završen prošle godine. Sve uslove koje nogometaš može poželjeti ovdje zaista ima", rekao je dvadesetsedmogodišnji krilni nogometaš.

Debrecen se nakon 19 odigranih kola nalazi na sedmoj poziciji, ali ga od vrha tabele dijele dva-tri boda.

"Trenutno smo sedmi, ali nam trećeplasirani Videoton bježi dva, a drugoplasirani Ujpest tri boda. Za prvo mjesto šanse nema, Ferencvaroš je daleko odmakao sa 49 osvojenih bodova. Cilj nam je svakako biti u vrhu", kazao je Đelmić.

On vjeruje da njegov bivši klub Željezničar može izboriti Evropu.

"Nadam se da momci mogu izborit Evropu, iako će biti teško. Pratio sam pripreme, Željo je ozbiljna ekipa, došla su dobra pojačanja. Žao mi je što se nismo dogovorili, ali šta da se radi, izabrao sam dobar klub u Mađarskoj", istakao je novi igrač Debrecena.

Borba za titulu, ali i za opstanak u Premijer ligi BiH, bit će zanimljiva.

"U igri za titulu su Sloboda, Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo, bit će veoma zanimljivo. Također, vodit će se borba za opstanak, sve ekipe su dovele pojačanja, vodit će se velika borba", završio je Đelmić.