Nogomet
168

Haris Duljević za Klix.ba: Ješić je promijenio sve!

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Haris Duljević je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH, a odličnim partijama u dresu FK Sarajevo zaslužio je kapitensku traku. S njim smo razgovarali o posljednjoj utakmici koju je odigrao fenomenalno, polusezoni koja je na izmaku, reprezentaciji BiH i planovima za budućnost.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Sarajevo je u 17. kolu Premijer lige BiH odigralo posljednju utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase u jesenjem dijelu prvenstva u kojoj je nanijelo težak poraz Travniku rezultatom 4:0.

"Od prve minute smo krenuli jako, ofanzivno, što nam se isplatilo. Zabili smo dva gola i prelomili utakmicu, a onda je sve bilo lakše, iako smo igrali po katastrofalnom terenu", izjavio je Duljević komentarišući utakmicu odigranu u nedjelju.

On je odigrao sjajno, a upisao je prelijep pogodak i asistenciju. Nada se da će ostati u dobroj formi.

"Solo prodor je bio planiran, pogledao sam gdje se nalazi golman i pogodio. Ovakav gol je nagrada za moj rad i trud. Moje je da dajem sve od sebe za bordo dres, tako će biti u svakoj utakmici. Uhvatio sam dobru formu i nadam se da ću nastaviti igrati na visokom nivou. Radit ću maksimalno, želim golove", rekao je kapiten FK Sarajevo.

Miodrag Ješić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miodrag Ješić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Aktuelni šampion BiH se ne može baš pohvaliti igrom i rezultatima u ovoj polusezoni, a Duljević je itekako svjestan toga. Ipak, jedan čovjek, barem se tako čini, mijenja sve, a ekipa djeluje preporođeno.

"Nisam zadovoljan, prosipali smo bodove, ali šta je tu je, naša liga je specifična. Igrali smo dosta promjenljivo, ali otkako je došao trener Miodrag Ješić, sve se promijenilo, od najmanjih detalja, preko treninga, pa do utakmica. Jedna smo porodica, to se vidi. Napravili smo dobar niz i postigli dosta golova. Promijenili smo pristup treninzima i utakmicama, što se pokazalo na rezultatima u posljednjih nekoliko utakmica, posebno u ovoj protiv Travnika. Nadam se da ćemo nastaviti ovako igrati", kazao je Duljević, koji je nedavno postao kapiten.

"Nisam očekivao da ću je dobiti baš ja, ali je došla u pravo vrijeme. Motiv je porastao, a bolje sam i zaigrao".

Ekipa Sarajeva je sada rastrčana, požrtvovana i djeluje čvrsto i kompaktno na terenu, što se može pripisati Ješićevim metodama.

"Više se zalažemo, svi dajemo apsolutno sve od sebe, a svaku utakmicu gledamo kao da nam je najteža i najvažnija. Borimo se svi za jednog i jedan za sve", istakao je jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Posljednji protivnik Sarajeva u ovoj polusezoni bit će Široki Brijeg, a utakmica će biti odigrana na Pecari. Očekivanja u timu s Koševa su velika.

"Bit će teško definitivno, ali Široki nećemo potcijeniti. I oni su igrali promjenljivo kao i mi, ali su sigurno dobra ekipa. Ipak, mi imamo dobar niz i ako odigramo kako znamo i možemo, s pravom se nadam pobjedi. Ne bi trebalo biti problema", izjavio je Duljević s mnogo samopouzdanja.

Sarajevo ove sezone brani titulu prvaka, a mladi kapiten smatra da je novi trofej realan cilj.

"Imat ćemo vremena da se spremimo za drugu polusezonu, nadam se novoj tituli, vjerujem da ćemo je osvojiti", jasan je bio krilni nogometaš FK Sarajevo.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Bordo ekipa je 14. novembra odigrala prijateljsku utakmicu protiv turskog giganta Galatasarayja.

"Čast mi je bila igrati protiv velikana kao što je Galatasaray. To je ujedno bila prilika da mi vidimo gdje smo i drago mi je što smo se pokazali u dobrom svjetlu. Potreban nam je nivo igre kakav smo pokazali protiv turskog velikana", izjavio je Duljević.

FK Sarajevo je u ovoj polusezonu imalo najbolju posjetu, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. Igrači se žele navijačima odužiti uspjesima.

"Navijači su naš dvanaesti igrač, imamo veliku podršku. Vjerujem da će i u budućnosti biti uz nas te da ćemo zajedno proslavljati pobjede i titule, da će biti ponosni na nas", rekao je dvadesetdvogodišnji nogometaš.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Svojim igrama definitivno privlači veliku pažnju, a spekuliše se da će dobiti poziv selektora Mehmeda Baždarevića u reprezentaciju BiH.

"Puno bi mi značio poziv u reprezentaciju. Otkako igram nogomet, o tome sanjam. Iskreno se nadam da će jednog dana stići poziv u državni tim", kazao je Duljević.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Za njegove usluge je zainteresovano nekoliko klubova, ali on ne dozvoljava da ga to ometa na terenu.

"O ponudama ne razmišljam, sve sam prepustio klubu i ponude treba da idu na tu adresu. Razmišljam samo o Sarajevu, a kad ponude budu konkretne, onda možemo razgovarati", istakao je naš sagovornik.

Navijače posebno zanima da li će Duljević već tokom zimske pauze napustiti klub ili će ostati do kraja sezone.

"Ne znam, sve je moguće", završio je Duljević.