Nogomet
255

Haris Duljević: Sarajevo je moj život, želja mi je dići pehar kao kapiten

Anadolija
Haris Duljević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Haris Duljević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ne razmišljam o odlasku, sretan sam u Sarajevu. Idemo na duplu krunu, vidjet ćemo šta će biti, ali bih volio kao kapiten da dignem jedan pehar, kazao je Haris Duljević, kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo.

Krilo "bordo“ tima ove će sezone, ukoliko na adresu kluba ne stigne ponuda na koju je nemoguće reći "ne", biti igrač oko kojeg će Miodrag Ješić, trener Sarajeva graditi igru.

Nakon teške povrede noge i puknuća metatarzalne kosti u utakmici sa Zrinjskim u maju prošle godine, Duljević je spremniji nego ikad da potvrdi talent i kapitensku traku koji nosi na ruci.

Strijelac osam golova za prvaka BiH trenutno je najzanimljiviji igrač brojnim skautima koji prate prijateljske utakmice u Antaliji. Adekvatne ponude ili nepristojne, kako je nazvao Ješić, još uvijek nema. Zato je u Titovu 38 b stigao upit gradskog rivala Željezničara s ponudom od 400.000 eura. Duljević je kao i rukovodstvo kluba s Koševa za ponudu saznao u medijima. Nije želio komentarisati interesovanje komšija s Grbavice, a odbio je svaku pomisao na oblačenje plavog dresa.

"Sarajevo je moj klub, život i moje sve i poginut ću za ovaj dres", jasno je Duljević iz Antalije poručio upravi FK Željezničar šta misli o ponudi.

Kapiten Sarajeva rekao je kako ne razmišlja o odlasku i da je fokusiran na pripreme za nastavak sezone. Tvrdi da je sretan na Koševu.

"Ne razmišljam o odlasku, Sretan sam u Sarajevu i nadam se da će tako i biti. Idemo na duplu krunu vidjet ćemo šta će biti, ali bih volio kao kapiten da dignem jedan pehar", rekao je Duljević.

Kao i njegovi saigrači i on je zadovoljan tokom priprema u Antaliji. Smatra da ekipa dobro radi i da se trudi iz treninga u trening.

"Dajemo sve od sebe i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu da se što bolje spremimo za nastavak prvenstva", rekao je Duljević.

Dvadesetdvogodišnjak je bio dio šampionskog tima Sarajeva iz kojeg su mnogi igrači otišli. U odnosu na početak sezone, dosta toga se promijenilo, od igrača do stručnog štaba.

"Dosta toga se promijenilo. Mi smo dobra skupina, dajemo sve od sebe na treninzima. Šef je to dobro posložio i nastavit ćemo u istom ritmu i rezultati neće izostati", rekao je Duljević.

Dodao je da su treninzi jako kvalitetni, da ekipa dobro radi i će tako biti i u nastavku.

Utakmica s Mariborom je pokazala dobru stranu ovog tima Sarajeva, visok ritam, kontrolu, posjed, ali i one negativne stvari, naivnost i lako primljene golove.

"Dobro smo odigrali utakmicu. Žao mi je što smo primili naivne golove. Dobro je da se to desilo u prijateljskoj utakmici. Nadam se da ćemo na greškama poraditi i da ih neće biti više", kazao je Duljević.

Tokom prvog dijela sezone, Sarajevo je uglavnom protivničku odbranu pokušavalo probiti preko Almira Bekića i Duljevića. Dolaskom Denija Simeunovića, Sarajevo je dobilo napadačku opciju više.

"Sigurno da je Deni dobro pojačanje. Brz je igrač. Falilo nam je da idemo i na lijevo i desno krilo i nadam se da će nam malo unaprijediti igru s krilnih pozicija i da ćemo biti bolji u završnici", smatra Duljević.

Navijači Sarajeva u narednoj polusezoni zasigurno očekuju najviše od igrača koji spada u red najboljih u ligi. Duljeviću to predstavlja mali pritisak, ali ujedno i dodatnu motivaciju.

"To što sam kapiten kluba mi mnogo znači i nisam ni sanjao da ću to biti", kazao je Duljević.

Zbog crvenog kartona protiv Širokog svojim saigračima neće biti od pomoći u možda i najvažnijoj utakmici polusezone protiv Zrinjskog u Mostaru.

"Žao mi je što neću igrati prvo kolo, desilo se što se desilo, ali se nadam da će moja ekipa pobijediti Zrinjski i da ćemo se vratiti na pobjednički kolosjek", rekao je kapiten tima s Koševa za Anadoliju.