Bordo prijatelji traže smjenu
0

"Ako Varešanović voli Sarajevo, neka da ostavku"

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon poziva navijača sa sjeverne i istočne tribine stadiona Koševo na utakmici protiv Olimpica na ostavku trenera FK Sarajevo Mirze Varešanovića, zvaničnim saopštenjem oglasilo se i udruženje "Bordo prijatelji 1946", koje je pozvalo aktuelnog šefa stručnog štaba bordo tima da mandat stavi na raspolaganje Upravnom odboru.

U smirenom tonu udruženje BP 1946 poručilo je treneru Mirzi Varešanoviću da ga žele pamtiti kao igračku veličinu te mu stoga dostavljaju otvoreno pismo, s iskrenom željom da ga shvati kao pismo njegovih bordo prijatelja koji u konačnici žele samo jedno - boljitak Fudbalskom Klubu Sarajevo.

"Ovim putem bi Varešanovića podsjetili da su mu vrata našeg Udruženja uvijek bila otvorena, te da smo u nekoliko navrata pokušavali pronaći kompromise za probleme u kojima se klub nalazio, te da do sada niti jednom Udruženje "Bordo prijatelji 1946“ nije podlijegalo nikakvim pritiscima kako bi se u javnosti direktno miješali u njegov rad i komentarisali njegove rezultate", navodi se u saopštenju BP-a 1946.

Iz Udruženja podsjećaju da su se na prvenstvenoj utakmici 23. aprila .2011. godine, na stadionu koji nosi ime jednog od velikana FK Sarajevo navijači i sjeverne i istočne tribine, jasno izjasnili šta misle o njegovim rezultatima u proteklih 12 mjeseci, koliko je na klupi FK Sarajeva.

"Sigurno da Mirza Varešanović ne snosi potpunu odgovornost za trenutnu situaciju u i oko kluba, ali da bi s trenutnim rezultatima svaki, iole moralan trener, morao imati dozu samokritičnosti i sebi u lice priznati neuspjeh.

Ukoliko su istinite izjave Varešanovića da zaista voli klub, u šta i dalje imamo razloga da vjerujemo, ovim putem ga javno molimo da svoj mandat u vidu ostavke na poziciju koju trenutno obnaša dostavi Upravi FK Sarajevo i na taj način ne optereti klub dodatnim finansijskim dugom do kojeg bi došlo u slučaju nekog drugog scenarija. Također ga pozivamo da nam se pridruži na tribinama i da pokušamo zajedno spasiti kraj sezone, jer sa njim na poziciji prvog stratega našeg kluba očigledno ne ide", saopšteno je iz BP-a 1946.

Oni su naveli da vjeruju da je Uprava FK Sarajevo svjesna šta bi značila druga godina neizlaska u neko od evropskih takmičenja za najtrofejniji bh. klub i armiju bordo navijača koja zbog toga više ne(će) dolazi(ti) na stadion Asim Ferhatović Hase.

"Sada je imperativ da uprava, menadžment i svi istinski navijači FK Sarajevo učine sve što je u njihovoj/našoj moći da prvom timu obezbjede vrhunskog stratega koji ima rezultate iza sebe i koji je u stanju ostvariti zacrtane ciljeve, a to je ove godine – mjesto koje garantuje izlazak u predkolo Lige UEFA", poručili su Bordo prijatelji.