Žustra rasprava na sjednici
0

Mirza Varešanović podnio ostavku, članovi UO je odbili

Sarajevo-x.com
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mirza Varešanović trener Fudbalskog kluba Sarajevo podnio je ostavku na redovnoj sjednici Upravnog odbora kluba. Međutim, njegova ostavka nije prihvaćena.

Varešanović je danas nakon žustre rasprave na sjednici UO FK Sarajeva ponudio pismenu ostavku i odrekao se svih prava iz ugovora. Međutim, članovi UO odbili su ostavku prvog stratega koševskog premijerligaša.

"Upravni odbor kluba ocijenio je potez Varešanovića visokomoralnim, međutim njegova ostavka je odbijena. Sezona je pri kraju, evropska takmičenja nisu neostvariv cilj i zbog toga ostavka nije prihvaćena", kazao je za Sarajevo-x.com direktor FK Sarajevo Edin Prljača.

Dodao je da su čelnici kluba dali punu podršku menadžmentu da istraje na putu ka ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Također, na sjednici je zaključeno da sudije na prošlosedmičnoj utakmici između Sarajeva i Olimpica (koja je završena 2:1 za vukove) nisu bile profesionalne i da su sudile na štetu tima s Koševa.

Inače, na današnjoj sjednici Irfan Redžepagić je izabran za novog člana Upravnog odbora i prema pravilima F/NSBiH zamrznuo je licencu menadžera.

Suspenzija do daljnjeg važi za Branislava Arsenijevića, Vučinu Šćepanovića, Hilmu Gutića, Dženaldina Hamzagića i Adisa Jahovića.