{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arsenijević i Gutić vraćeni u prvi tim, UO želi novi Statut

S
28.4.2011. u 17:00
0
27
Arsenijević i Gutić vraćeni u prvi tim, UO želi novi Statut
0
U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održana vanredna konferencija za medije na kojoj su članovi Upravnog odbora govorili o aktuelnim dešavanjima u i oko bordo tabora. Na press konferenciji je predstavljen novi glasnogovornik FK Sarajevo Mirza Huskić, koji je uz uvodno izlaganje otvorio susret sa pripadnicima sedme sile.
Nakon Huskićevih riječi, novinarima se obratio predsjednik UO Amir Rizvanović, koji je predstavio rezultate nezavisnog revizorskog izvještaja o finansijskom poslovanju za 2010. godinu.

"Ljudima nije poznato sve, FKS ima blokiran račun, dug veći od četiri miliona KM i situacija je teška. Kada smo ušli u klub, nije bilo 5 do 12, nego 12 i 15. FK Sarajevo je bio bez ijednog sponzorskog ugovora. Za kratko vrijeme uspjeli smo konsolidovati stanje, isplatiti neke plate i obaveze. U tome nam je pomogla prodaja Muhameda Džakmića", rekao je Rizvanović, koji je dodao da je tokom prošle godine ostvaren gubitak od 730 hiljada KM.

On je dodao da su timu obezbjeđeni vrhunski uslovi za pripreme i da zbog toga UO nije zadovoljan ostvarenim rezultatima u proljetnoj polusezoni, jer je urađeno sve kako bi timu bili obezbjeđeni svi uslovi.

Rizvanović se osvrnuo i na status FK Sarajevo u Nogometnom/Fudbalskom savezu naše zemlje. Predsjednik FKS je upozorio na to da bordo tim nije zaštićen i da nema predstavnika u Komitetu za normalizaciju . Istakao je da je UO po dolasku u FKS odlučio da neće "raditi" sa sudijama.

Na konferenciji za medije bilo je riječi i o intenzivnim naporima za uspostavljanje strategije kluba u narednom periodu. To bi podrazumjevalo i rješavanje pitanja vlasništva kluba i definisanja osnivača FKS.

"Bez toga nema napretka i mi ne znamo za koga radimo. Treba uraditi novi Statut sa investicijama u klub", rekao je Rizvanović.

Navijače i simpatizere bordo tima mogla bi obradovati vijest da su treninzima prvog tima priključeni Branislav Arsenijević i Hilmo Gutić, dok se Vučina Šćepanović još uvijek premišlja oko potpisivanja sporazuma o reprogramiranju dugovanja.

Na snazi su još uvijek suspenzije Adisa Jahovića i Dženaldina Hamzagića. Rizvanović je rekao da je trener Mirza Varešanović suspendovao Jahovića sa kojim ima određenih problema i da se UO nije želio miješati u trenerske odluke. Hamzagić je pod suspenzijom zbog odbijanja potpisivanja novog ugovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: