Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakve je Željo trenere imao, a vidi sad. Kakve je Sarajevo gradonačelnike imalo, a vidi sad. Kakve je Sarajevo intelektualce imalo, a vidi sad. Kakve je Sarajevo političare i državnike imalo, a vidi sad...
Neki dan protiv Krupe sam vidio dva očajna odbrambena bočna, spor i netačan prijenos lopte prema naprijed, ishitrene i nepromišljene duge lopte-preskakanje igre. Moj nekadašnji trener Milan Ribar ništa ne bi rekao nego bi nas išamarao i ostavio na dodatnom treningu još dobar sahat. E moj Milane, da te nije bilo ne bi bilo ni ''dinamit momaka sa Grbavice'' koji su harali cijelom Jugoslavijom a ne u Gablei, Krupi, Kaknju, Bijeljini...
U Gabeli, neko mi ova slova premješta stalno.
Kakve su pouke izvukao kada opet ideš na remi sa željom da ostaneš na prvom mjestu? Umjesto da napadnete i probate pobjedom završiti pola posla ti opet po starom. Imamo dva boda prednosti i porazom ne gubimo mnogo a pobjedom bi dobili ogromnu prednost. U toj igri na bod valjda ti je došlo iz dupeta u glavu da su šanse nikakve da na kraju ne primiš jedan gol i izgubiš. Mi kontre nemamo nikako tako da ga u takvoj igri ne bi zabili ni da se igra 180 minuta. Pusti se matematike!
Sad je čovjek rekao da idemo na pobjedu.
Ide on na pobjedu ali kako, kao što i fenjeraši kada dolaze na Grbavicu recimo? Brani se kao fenjeraš i nada se i moli boga da istrče neku kontru i zabiju ćorak. Ne ide na pobjedu ofanzivnom igrom da pokuša ofanzivnom igrom da nadigra protivnika i da ostvari pobjedu. Dok je njemu bod zadovoljavajući on na pobjedu ide samo spletom okolnosti ako do nje dođe nekom individualnom inspiraciojom pojedinca.
I ja se nadam... naprijed Željo ljubavi moja...
Safet Sušić Pape , selektor BiH
Popij goFno na slamku