Željin trener
39

Adžem: Nadam se da smo izvukli pouke iz prethodnog derbija u Mostaru

Piše: N. K.
Admir Adžem (Foto: N. G./Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: N. G./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara predvođeni stručnim štabom otputovali su danas u Međugorje gdje će boraviti do sutrašnjeg derbija protiv Zrinjskog u Mostaru.

Prije odlaska u Hercegovinu medijima se obratio trener Admir Adžem koji je podvukao da ih očekuje još jedan istinski derbi između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Premijer lige BiH.

"Cijelu sedmicu se pripremamo za meč u Mostaru. Nadamo se da ćemo pružiti bolju partiju nego prošli put i da smo izvukli pouke. Očekujem od igrača da igraju jače i čvršće te da ćemo na kraju ostati na prvom mjestu. Radili smo i analizu nedavnog derbija u Mostaru pa se nadam da smo se dobro pripremili za ovaj meč. Nema nekih nepoznanica i znamo jedni o drugima gotovo sve. Očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu. Nemamo povrijeđenih igrača, osim što je Šabanadžović otišao s reprezentacijom", rekao je Adžem.

Haris Hajdarević (Foto: N. G./Klix.ba)
Haris Hajdarević (Foto: N. G./Klix.ba)

Sličnog mišljenja bio je i Željin veznjak Haris Hajdarević.

"Igrali smo nedavno protiv njih i nadam se da smo izvukli pouke. Želimo ostati na prvoj poziciji i idemo na pobjedu. Znamo da nas čeka veoma teška utakmica, ali spremni smo", rekao je Hajdarević.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu na stadionu Pod Bijelim brijegom od 15:00 sati.