Čovjek koji je "pozdravio" Mamića
136

VIDEO / Nenad Marjanović: Neprimjereno je sjediti i gledati kako Mamić vrijeđa

Klix.ba
Nenad Marjanović
Nenad Marjanović
Osnivač KUD Idijota i urednik istarskog portala Regional Express Nenad Marjanović na press konferenciji nakon utakmice Istra 1961 - Dinamo poručio je Zdravku Mamiću da ga nabije na k****, nakon čega je trener zagrebačkog tima Krunoslav Jurčić izašao iz sale.

Neki mediji u susjednoj hrvatskoj ocijenili su ovakvu izjavu neprimjerenom, ali Marjanović za naš portal kaže da je neprimjereno sjediti i gledati.

"A kako uputiti poruku Mamiću da je shvate on i njegovi istomišljenici? Jesam li ga na latinskom trebao nabiti na k****? Bi li to bilo primjereno", rekao je Marjanović i dodao da se ovo desilo spontano.

"Kad imate određene godine upoznate većinu ljudskih psiholoških profila. Pretpostavljao sam da će Jurčić na konferenciji za novinare poltronski dizati spomenik velikom vođi, naravno da nisam mogao znati šta će reći no ne treba biti pretjerano pametan pa da shvatiš da se Mamić okružio nabiguzicama i da će oni početi hvaliti svog šefa. Ali ja sam se rodio i živim u Istri i Puli i gdje velika većina ljudi zazire od fašizma u šta god on bio umotan", rekao je Marjanović.

Na pitanje da li su za ovakvo ponašanje odgovorni i novinari koji često šute i trpe Mamićeve uvrede, Marjanović kaže da je gledao njegove ispade preko YouTubea i da mu nikada nije bilo jasno zašto to svi trpe, zašto slušaju njegove uvrede bez ikakve reakcije.

"Većina novinara su u radnom odnosu i teško da mogu reagirati bez da razmišljaju o otkazu. Ja sam svoj gazda, portal je vlasništvo moje žene, mene i kolege s kojim sam svirao 15 godina u KUD Idijotima. Ja odgovoram samo njima, možda sam ja u prednosti u odnosu na ostale", rekao je urednik portala Regional Express.

Marjanović je rekao da je u Hrvatskoj sve dozvoljeno osim reći ovo Mamiću.

"Kad ja njega navučem to je primitivizam, a kad on nabija to je patriotizam", rekao je Marjanović. On bi volio da Mamić odgovora zbog onoga što je rekao ministru, jer smatra da je njegovo puštanje iz zatvora poruka klincima da slobodno napadaju "neprijatelje" druge nacije, vjere i one koji su drugačiji.

"Volio bih da se stane na kraj takvom obliku ponašanja, a za Mamića me nije briga. On je samo sinonim za nepoštivanje javnog poretka. Nisam ja taj koji krši hrvatske zakone, za njega nisam siguran", smatra Marjanović.

Na pitanje da li je hrvatski fudbal taoc Mamića Marjanović odgovora da je on apsolutni vladar tamošnjeg fudbala, da je nedodirljiv i da vedri i oblači.

"On i sudijski lobi sa Željkom Širićem odlučuju o svemu. Ali dok god reprezentacija bude pobjeđivala svi će živjeti u iluziji da u HNS-u cjetaju ruže", rekao je Marjanović.