Prenoćio u zatvoru
1

Jovanović: Mamićevi ispadi nisu vrijedni mojih riječi

FENA
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Ministar nauke, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako istupi izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića nisu vrijedni njegovih riječi.

"Mogu samo reći da takvi istupi nisu vrijedni mojih riječi i ništa drugo", kazao je Jovanović novinarima nakon jučerašnjih Mamićevih uvreda na njegov račun.

Upitan o brzini kojom je Mamić zbog toga završio u pritvoru Jovanović je ustvrdio kako su svi koji kažu da je to nekakva politika zlonamjerni.

"To je samo dokaz da je Hrvatska uređena država u kojoj se niko ne može vrijeđati po nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti", poručio je Jovanović uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Zdravko Mamić je u petak u eteru Soundset Plavog radija iznio niz uvreda na račun hrvatskog ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, rekavši kako on "mrzi sve hrvatsko" i da "kao Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu te da ne može voditi taj najvažniji resor u Hrvatskoj".

Mamić će, danas, nakon noći provedene u pritvoru, biti doveden na ispitivanje u zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, koje bi trebalo odlučiti hoće li za njega tražiti određivanje pritvora.