Skandal u Hrvatskoj
64

Zdravko Mamić napao ministra Jovanovića: On je hrvatomrzac!

Klix.ba
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Zdravko Mamić, izvršni direktor Dinama, verbalno je napao Željka Jovanovića, ministra sporta i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske.

"Jovanović je čovjek koji mrzi sve hrvatsko, čovjek koji je Srbin ne može voditi najvažniji resor u Republici Hrvatskoj. On je uvreda za hrvatski mozak, on je hrvatomrzac. Kod njega ne vidite osmijeh, nego očnjake iz kojih izlazi krv", kazao je Mamić, između ostalog, na zagrebačkom radiju Soundset Plavom.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza odmah su reagirali te najavili kako će protiv Mamića biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskog postupka zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, pišu hrvatski mediji.

"Hrvatski nogometni savez izjave člana Izvršnog odbora HNS-a, gospodina Zdravka Mamića, smatra neprihvatljivim, a takav način komunikacije neprimjerenim. Kao član Izvršnog odbora HNS-a, gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni djelatnici, dužan je poštivati odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Budući da je gospodin Mamić svojom izjavom povrijedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskog postupka", naveli su iz HNS-a.

Nije izostala ni reakcija premijera Hrvatske Zoran Milanović, koji je kazao kako se u ovom slučaju radi o "jednom privatnom poduzetniku, nakupcu".

"Znate šta mislim o tome. To je taj novi HDZ, nova snaga. I, koliko god da je užasno, u toj grozoti ljudi vide koliko se mi razlikujemo. Mi i oni smo dva svijeta. Ovakvi istupi proizlaze iz tona i atmosfere na skupovima HDZ-a", kazao je Milanović.

Čak i u HDZ-u su se ogradili od Mamićevih riječi.

"Gospodin Mamić mora odgovarati za ono što kaže. Ja takvo nešto ne bih rekao. U mnogo čemu se ne slažem s gospodinom Jovanovićem, ne sviđa mi se čak ni njegov stil rada, vrlo često argonacija i iracionalnost, ali mislim da su ovo preteške rečenice", izjavio je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, prenosi Index.hr.