sport
74

Mesud Selimović pobjednik K1 turnira "Sarajevo fight 2"

FENA
Mesud Selimović
Mesud Selimović
Bosanskohercegovački borac Mesud Selimović pobjednik je međunarodnog K1 turnira, održanog kasno sinoć u areni Doma mladih - KSC Skenderija, u sklopu borilačke manifestacije "Sarajevo fight 2".

Selimović je šampionski pojas WKU unije zasluženo osvojio nakon tri pobjede u konkurenciji osam boraca iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Turske.

Na startu turnira, održanog u kategoriji do 86 kg, Selimović je savladaio Slovenca Sašu Klinca, u polufinalu je bio bolji od još jednog bh. borca Josipa Semrena, a u finalnom meču nakon velike borbe savladao je Vladimira Lekića iz Srbije. Sve mečeve u trajanju po tri runde Selimović je riješio u svoju koristi jednoglasnom odlukom sudaca.

Ovaj 25-godišnji Tuzlak, rođen u Srebrenici, član je Kluba borilačkih vještina "Flek Tom-Cat", a trenira ga naš vrhunski borac Salko Zildžić.

U revijalnom dijelu manifestacije "Sarajevo fight 2", koju je uspješno organizovao Kick box klub "Scorpion", održana su po dva zanimljiva MMA i K1 meča s borcima iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Posebno se istakao bh. K1 borac Igor Emkić koji je u velikom stilu nokautom savladao Bobana Krusića iz Crne Gore.