Sukob iz 2022. godine
250

Manijaci objavili šestominutni snimak žestokog obračuna s Lešinarima na Kupresu

N. K.
Lešinari na početku sukoba (Foto: Screenshot)
Lešinari na početku sukoba (Foto: Screenshot)
Nogometaši Željezničara i Borca u nedjelju igraju utakmicu posljednjeg kola Wwin lige BiH, a najvatreniji navijači Plavih Manijaci večeras su uoči tog susreta objavili šestominutni snimak nereda koji datira iz 2022. godine.

Naime, u maju 2022. godine, pred posljednju utakmicu 33. kola tadašnje Premijer lige BiH došlo je do masovnih navijačkih nereda na Kupresu između navijača Borca (Lešinara) i Željezničara (Manijaka).

Tom prilikom bio je uništen autobus navijača iz Banje Luke, a pet osoba je bilo lakše te jedno teže povrijeđeno.

Iz policije su tada za Klix.ba potvrdili kako su Manijaci planski došli na Kupres i presreli autobus s navijačima iz Banje Luke, a kako je sve izgledalo možete sada vidjeti na snimku kojeg su večeras, dvije godine kasnije, objavili Željini navijači.

Inače, ovaj incident je samo nastavak sukoba između Manijaka i Lešinara budući da su ove grupe imali žestok obračun u Oborcima još 2013. godine.

Manijaci nakon sukoba na Kupresa iz 2022. godine više nisu prisustvovali utakmicama ovih klubova u Banjoj Luci zbog nesposobnosti tamošnje policije da osiguraju sigurnost gostujućim navijačima na Gradskom stadionu.

S druge strane, Lešinari su se pojavljivali na stadionu Grbavica, što se očekuje i u nedjelju na susretu koji počinje u 17:00 sati.