sport
129

Mališani pričaju najljepšu sportsku priču u Travniku i Bugojnu

Klix.ba
(Foto: Edis Livnjak)
BH Telecom Sportske igre mladih su tri dana, 21., 22. i 23. jula, uljepšavale raspust mališanima iz Srednjobosanskog kantona. Travnik je treći put bio domaćin Igara, a Bugojno je ove godine prvi put ugostilo Igre. Iz ova dva grada stižu nam lijepe priče dječaka i djevojčica koji su izborili svoj put na finalno takmičenje u Sarajevu.

Djevojčice iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja u ekipi ŽRK "Sloga" pobijedile su u rukometu u kategoriji 1997. godište i mlađe. Dželila Zukić, članica ove ekipe, izrazila je svoju radost pobjedom: "Trenirale smo cijelo ljeto radi Igara. Bilo nam je super takmičiti se i radujemo se odlasku u Sarajevo".

Odbojkašice iz Busovače osvojile su prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, a najbolji mali fudbaleri bili su dječaci iz ekipe "Dolac". Talić Aladin, kapiten ekipe, priznao je da nije bilo lako osvojiti prvo mjesto: "Danas smo odigrali puno teških utakmica, ali uz podršku brojnih navijača uspjeli smo pobijediti i jako smo sretni zbog toga".

Najmlađi su uvijek najslađi, pa nam je Hasiba Grabus iz ekipe "Victory", koja je pobijedila u igri "između dvije vatre" poručila: "Kao što i samo ime našeg tima kaže, mi smo pobijedili na BH Telecom Sportskim igrama mladih i jako smo sretni što idemo u Sarajevo".

Lijepe uspomene iz Srednjobosanskog kantona, gdje je više od 1.500 dječaka i djevojčica učestvovalo u takmičenjima u rukometu, malom nogometu, uličnoj košarci, odbojci, odbojci na pijesku, igri "između dvije vatre", šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu, pratit će ekipu Igara na njihovom putu dalje, u još osam bosanskohercegovačkih gradova. Naredni grad je Visoko, u kojem će se u četvrtak 25.07. održati takmičenja u malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci i igri "između dvije vatre".