Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvenstvo je super, utakmice top ali sudjenje je katastrofa. Doncic juce 3 puta pravi korake i nista ne sviraju. Ok, zvijezda si i razumijem da sudije malo progledaju kroz prste ali 3 puta. Jos je malo more primjera.
Dobro smo ista kolko au sudije namjestale
Ovako su i nas sudije protiv Svaba ostetili... Nisam u zivotu vidio onoliko sjeckanje igre i gledanje monitora...
Hvala bogu i da se sudije malo sankcionišu dok traje prvenstvo a ne kad se sve završi FIBA im da neke blage kazne. Toliko prave grešaka da čovek nemože a da ne pomisli da ih je neko dobro potplatio.
Mozes protiv sviju igrati ali namjestaljke i sudije su najopasniji protivnik
kazu ne donosi sudija pobjedu. aha, kad ti iznervira igrace onda su skloniji greskama, prekidima ubijaju dinamiku igre. sasvim dovoljno da izgubis. litva je bila bolja od svaba a siljenje sudija preocito. nama su isto siljili sa njemackom i slovenijom. srecom nasi su ostali pribrani protiv slovenaca. nadam se da ce sudije sad biti 'opreznije'
Ništa se ne brinite Litvanci, po navici namirit će oni vama taj propust kad budete igrali protiv nas. Suđenje je farsa, uništava sport. Možda se nebi trebalo ni takmičit. Neka krovne organizacije proglase po svojim kalkulacijama ranking. I to je to.
Treba se prilagoditi ovom suđenju i gotovo, ovo nisu najbolji europski sudci, ovo su više marionete postavljene od FIBE kako bi pogodovale napetijim utakmicama sa što manje slobodnih bacanja i prekida igre. Svaka utakmica je više manje napeta. Najveća greška igrača je što ulaze u rasprave sa sudijama i gube živce pogotovo ovi iz NBA lige sto su navikli da se sve svira.
Žalosno je da se domaćinima mora suditi "pi volji". Nijemci moraju proći i tačka. Litvanci nemaju ništa od te sudpenzije. Ako FIBA time priznaje grešku sudija, neka onda ponovi utakmicu
Jedno slobodno bacanje nije moglo promjeniti ishod utakmice.
Namješta se Njemcima i protiv nas je bilo tako, od provokacija momci su se pogubili u 3/4
Bojim se da bi ishod mogao biti sljedeci - Litvancima ce se gledati kroz prste na tekmi sa BiH. Nas ce devastirati dodatno svojim sudjenjem kako bi se Litvaniji klliko-toliko dala neka utjeha. I to vam je najvjerovatniji epilog, sve po EU "pravdi"
Nas 100% sudije ubijaju protiv Litvanije.
Čini mi se da niej u pitanju tendeciozno suđenje, nego neznanje. Dakle, najbolje košarkaške sudije su u NBA, zatim u Euroligi i Eurokupu. Recimo da je to brojčano 400, 500 sudija, ako ne i više. Znači, ovdje je najbolji sudija 501 na svijetu po kvalitetu, sudija, koji sudi domaću ligu u Gruziji, BiH, a ne ABA ligu, jer većina sudija iz ABA lige sudi Euroligu i Eurokup.
Dončić napravi 3 koraka, Herbert vrišti na sudije, ni da pomisle na tehničku, Turcima ukradu 22 sekunde igre, i sad ovo. Pa je*o lud zbunjenog.
a sta je sa onom nasom trojkom, majke mi treba ih sacekat negdje nakon utakmice, ozbiljno nema druge
Zar nije identicna ovakva situacija bila i protiv Njemacke? Isto se dobro sjecam da je pokazana tehnicka njihovom igracu, a mi nismo u konacnici sutirali to tehnicko slobodno, nego samo regularno dva slobodna bacanja.
*nama protiv Njemacke
Ista situacija je bila u mašoj utakmici protiv Ger. Schrorer napravi faul na Nurkiću i sudija pokaže na bacanja i da će pogledati moguću nespoertsku. Schrorer protestuje, diviva tehničku a Nurkić izbodi samo dva slobodna.
Logično je da Njemačka kao lokomotiva EU ima povlašćeni status kod sudija na evropskom prvenstvu.