Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
M.J. je najveći sportista svih vremena I ponosan sam i sretan sto sam ga gledao u najboljim godinama!
@EmiRem Ali također. Njih dvojica su ostavili najveći trag na svijet kao sportaši i to bez ovakvog interneta kao danas kad fanovi znaju šta jedu i piju a kamo li ostalo.
@EmiRem moze sve samo Ali prvi pa 10.mjesta prazno...slobodno se edukujte o tom vremenu i toj velicini ljudskoj prije svega.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pregledao sam svih 10 epizoda i mogu reci da avi koji su tad igrali s njim mogu da budi sretni jer im je svojim ptitiscima napravio karijere...fino kaze Stern u 9. epizodi: " Kad je MJ poceo karijeru NBA se prikazivala u 92 zemlje a kad se oprostio u 215 zemalja...GOAT.
"Michael Jordan je najveći košarkaš u historiji. Tu nikada nije bilo nikakve dileme. Ne nužno najbolji, ali je definitivno najveći." Halo šahbaz, ko je to ba bolji? Ja svako se dokopa tastature....
Najbolji svih vremena i nikad ga niko stici nece pa sad ljubomorni ce traziti dlaku u jajetu uvijek
Treba samo pogledati sastav ekipe sa kojom je Jordan osvajao titule i to sve govori...jednostavno, bio je vanzemaljac. Usput osim Alija niko nje napravio tako veliku promociju sporta kao Jordan.
Da je jedan jedini neprevazidjeni sampion. Samo Muhamed Ali moze stati s snjim na crtu ovi ostali svaka im cast al ipak ovo je stepenica na koju se nece niko nikad vise popeti.
Da nije Nike patika ne bi niko čuo za ovog igrača, evo već mu ime zaboravih.
Muhamed Ali u boxu, Federer u tenisu, Bolt u atletici, MJ u kosarci i Safet Pape Susuic u fudbalu... to su ljudi koji su obiljezili svjetski sport :))
Jordanova karijera je bila toliko brilijantna da čak i u ovim godinama kada se već apsolutno sve zna o njemu, ponovo isplivavaju nevjerovatni statistički podaci. Upravo sam naletio na jedan; Dok je nastupao za Chicago Bullse, Michael Jordan je igrao protiv tačno 983 igrača. U međusobnim duelima, MJ je postigao više poena od čak 982 protivnika. Jedini igrač koji je bio efikasniji od Jordana u međusobnim duelima jeste Allen Iverson. (Iverson 27.1, Jordan 24.0)
Izvor teksta? Iskreno, ne vjerujem da je ovo neki Klix novinar napisao.
G.O.A.T. On je i genije i egomanijak. U svlačionici je saigračima prskao opremu svojim parfemom. U napadu i u odbrani imao je strašne statistike. Igrao je fantastično odbranu u vrijeme kada se igralo 1 na 1, a zonska bila zabranjena. Njegov uticaj na popularizaciju NBA u svijetu - neprocjenjiv.
Jordan je najbolji košarkaš svih vremena
Koji je ovo jebac od igraca ovaj Ludakk jos je imo pelene il nije bio ni u planu da ga naprave ocito pa ne zna. NBA liga danas i ova generacija nepuredivo , kao ni fudbal..
Gromada velika,najuticajnija ličnost u to vrijeme poslije Muhameda Alija!
Jordan...Federer..Schumaher..Muhamed Ali..Bolt..Digli sportove kojim su se bavili na veci nivo.
Ne samo da je bio najveći, nego defintivno i najbolji košarkaš svih vremena. Ta dilema je riješena upravo 1998, kad je i opet nalupao Jazz i bez prednosti domaćeg terena, uprkos složnom graktanju "eksperata" koji su srali o kraju dinastije. Ili možda godinu ranije, kad je dobio ključnu 5 utakmicu, bolestan k'o pas u Salt Lake Cityju, i s vrlo malo pomoći od suigraca. Njegov zadnji šut u dresu Bullsa, ovaj na slici gore, niko ko je gledao NBA tada neće zaboraviti nikada. Jeza.
"Ultimativni pobjednik" je loš prevod "ultimate winner". Istini za volju, nije kao to ni prevesti, možda "pobjednik bez premca", ali to je apsolutno pravi opis Jordana. Ne bih rekao "egocentrični manijak". On jeste bio egocentričan - kako i da ne bude - ali "manijak", ne. Njegova žeđ je bila za pobjedom, ne za veličanjem sebe.