Reaguju Izraelci
1

Slavni hrvatski košarkaš zbog Palestine dobija prijetnje i gnusne uvrede

D. P.
Tomić u dresu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Tomić u dresu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Slavni hrvatski košarkaš Ante Tomić podržao je palestinski narod koji prolazi kroz izraelski teror i zbog toga dobio brojne uvrede u komentarima.

Tomić (36) i dalje igra aktivno košarku. Iako ga više ne gledamo u dresu Barcelone, gdje je igrao osam godina, danas je član Joventuta i nema namjeru stati.

Na svojim društvenim mrežama objavio je snažnu poruku podrške Palestini. "Generale, pucaš na djecu", poručio je Tomić, na što su mu reagovali brojni Izraelci i izvrijeđali ga u komentarima.

Tomić se čak uključio i u raspravu s jednim pratiteljem u komentarima koji ga je upitao: "Gdje su bile objave o tvojim simpatijama prije 12 dana nakon masakra u Izraelu?, na što je Hrvat odgovorio:

"Nema razloga za čuđenje, oboje je masakr. Empatija je jednaka", rekao je Tomić i privukao pažnju.

Brojne druge žestoke uvrede nećemo ni prenositi, a koje se nalaze ispod njegovog tvita podrške Palestincima. Bilo je tu onih koji mu čak i prijete, kada ga košarkaško gostovanje dovede u Tel Aviv.

Inače, ovaj iskusni košarkaš karijeru je počeo još 2004. godine u Zagrebu, a nakon toga igrao jee za Real Madrid, Barcelonu u kojoj je ostavio najveći trag i sadašnji Juventut. Dugo je nosio dres reprezentacije Hrvatske.