Poraz od Grčke
380

Selektor Bosnić ponosan na bh. košarkaše: Dali smo sve od sebe i pokazali karakter

K. H.
Vedran Bosnić (Foto: A. K./Klix.ba)
Vedran Bosnić (Foto: A. K./Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić rekao je da nema šta zamjeriti našim košarkašima nakon poraza od Grčke u meču 2. kola kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine rezultatom 70:65.
Naši igrači su doživjeli poraz u fantastičnoj atmosferi tuzlanskog Mejdana, a Bosnić je rekao da se protiv ovakvih ekipa kao što je Grčka mora svih 40 minuta igrati na vrhunskom nivou.

"Atmosfera je bila sjajna i želim se zahvaliti svima u Tuzli na podršci koju su pružili našim igračima. Dali smo sve od sebe, ali smo napravili puno pogrešaka. Da smo samo zabili zicere, rezultat bi bio na našoj strani, ali teško je o tome sada govoriti. Svaki put kada smo trebali prelomiti utakmicu, nismo to uradili, a u drugoj dionici smo napravili neke greške koje se na ovom nivou ne smiju dešavati. Pokazali smo karakter u zadnjoj četvrtini, vratili smo se i bili smo blizu, ali protiv ovakvih ekipa mora se biti na nivou tokom svih 40 minuta", rekao je Bosnić.

Nakon toga, Bosnić je rekao da je jako sretan zbog atmosfere koja je nastala oko reprezentacije BiH u posljednjih osam dana.

"Šut za tri poena je morao i trebao biti bolji, posebno iz situacija koje smo imali. Ipak, ja više žalim za poenima koji su bili bliži košu jer je to više izigrano i to je naša želja, ali nema veze. Ne zamjeram igračima, ovo je lekcija za neke buduće utakmice, ovo je za mene jako pozitivna priča i drago mi je zbog svega što se desilo posljednjih osam dana", kazao je bh. selektor.

Selektor je rekao da su ključne naredne dvije utakmice koje naš tim igra protiv Bugarske i Latvije na domaćem terenu.

"Nama su ključne naredne dvije utakmice koje se igraju na domaćem terenu, ja bih više volio da je Latvija pobijedila Bugarsku, ali šta je, tu je. Ne mogu sada pričati o igračkom kadru koji će igrati u narednim utakmicama jer ima previše okolnosti koje utječu na to. Bila je ovo dobra utakmica i jako dobro iskustvo za sve igrače", istakao je Bosnić.

Medijima se obratio i Miralem Halilović koji je rekao da je večerašnja atmosfera u Mejdanu jedna od najboljih u kojoj je igrao u karijeri.

"Da pohvalim atmosferu, vjerovatno najbolja u kojoj sam igrao u životu. Mejdan je posebno mjesto za mene i za moje saigrače i ja se moram još jednom zahvaliti svima. Što se tiče utakmice, zaustavili su me i mogu reći da nisam bio na nivou na kojem sam navikao, neke šuteve koje uvijek pogađam ovaj put nisam, bilo je puno nekih stvari na koje je bilo teško utjecati, promašili smo puno otvorenih šuteva i kad se sve to sabere, teško je očekivati pobjedu. Opet smo pokazali karakter i imali smo neizvjesnu završnicu. Treba biti pozitivan i izvući sve pozitivno iz ovoga kako bi u budućnosti bili još bolji", kazao je Miralem Halilović.