Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametan covjek..Toni je jedna velika Legenda od kosarkasa..a i covjeka..
Toni je jedan od rijetkih igraca na svijetu koji je mogao igrati sve pozicije. Nowitzki sva cast ali da je Kukoc trosio onoliko lopti i forsirao sut gdje bi bio kraj.
nowitzki u svojoj zadnjoj utakmici dao 38 poeva za mave
Sve su to super igraci, ali ovaj izbor je vise jaransko-nostalgicarski.
Kukoč je suigrače dizao na sasvim novu razinu i kompletna ekipa zbog njega djelovala je kvalitetnije. Nenadmašan i čovjek koji je utjecao na razvoj košarke.
All star: DN-15, TK-0 1st team NBA: DN-4, TK-0 2nd team NBA: DN-5, TK-0 3rd team NBA: DN-3, TK-0.
Kakav crni Kukoc, u 17g NBA karijere skupio oko 860 utakmica i ca 10 000 koseva sto je prosjek manje od 12 koseva po utakmici. Sut 44%, za 3 poena 33%, 4 skoka i 3 asistencije u prosjeku. Nije ni top 10, Fournier, Galinari i Schroder su bolji igraci od njega a da ne pričamo o Nowitzkom, Parkeru, Giannisu, Jokicu, braci Gasol, Sabonisu, Vucevicu, Stojakovicu...
Vince Carter, Michael Jordan, Tracy McGrady, Steve Nash, Alan Iverson, LeBron James, Kobe Bryant, Jason Kidd, Vlado Divac, Shaq... Dobra, stara vremena....
Za 95 % amerikanaca je Nowicki bolji od Kukoca, a na klixu za tu izjavu dobijes brdo minusa.Inace su klixovci poznati kao vrlo objektivni citaoci.Kad smo ves kod najboljeg evropljanina Drazen je kompletniji od obojice.Pored toga sa 20 godina najbolji strelac evrolige i u finalu sam utrpao Realu 40 poena.I to kao dvadesetogodisnjak.Uostalom kao najzvucnije ime evropske kosarke je i otisao u USA.
Normalno, tek kad je vidio Tonijevu igru shvatio je šta znači poezija. Kao Šekspir. Ritam i melodičnost njegove igre su nedostizni, jer niko nije uzivao u igri kao Toni.
Realno gledajuci NBA ligu Dirk Nowitzki sto je ostvario, pitanje da li ce ijedan evropljanin ostvariti...... tu su Doncic I Giannis na Tom putu Ali otom potom , vreme ce pokazati.,.............Ali slazem se da treba dati kredita I Toni Kukocu........takodje bih dao kredita Pau gasolu .........gasol je po meni najbolji igrac iz evrope(still igre) .....ali Nowitzki je ipak bio lider I osvojio prsten sa ne bas tako ekstremno dobrom ekipom......
@Tttttrroph takodje bih dodao naseg Nikolu Jokica.....
a dje jusuf
Vidi ovog vanzemaljca
Ne znam zasto je Kukoca stavio ispred Dražena, al hajd
Ja sam cuo kad kaze:"Trehana is the Best " samo lose prevedeno
Realno. Čovjek osvojio 3 prstena
@neverkombelizen zbog Jordana, Rodmana i Pippena... Nije im ih on osvojio sigurno. K'o ni Darko Milicic Pistonsima.
@neverkombelizen Koji je argument ovih sto daju minuse? Je l' smatrate Bill Russela najboljim svih vremena ikad jer ima 11 prstenova? Kako ne kontate da prstenovi nisu referenca za ocjenjivanje nekog jedino ako taj neko nije najzasluzniji za donosenje tog prstena, ili barem krucijalni dio tog tima. Pa po toj logici je Udonis Haslem bolji igrac nego npr. Charles Barkley.
Svakako igrac i covjek..