Potvrdio nakon Njemačke
25

Goran Lojo više nije selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

K. H.
Goran Lojo u meču protiv Njemačke (Foto: T. S./Klix.ba)
Goran Lojo u meču protiv Njemačke (Foto: T. S./Klix.ba)
Goran Lojo više neće biti selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je nakon večerašnjeg poraza od Njemačke na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
On je rekao da je i nakon Svjetskog prvenstva u Australiji želio napustiti klupu naše reprezentacije, ali da je ostao iz "nekih razloga".

Potvrdio je i to da odluku neće promijeniti i da je ona konačna, a kako kaže, naš tim je s njim na klupi ostvario maksimalni domet.

"Nemam komentar nakon poraza, ovo je naš realni domet. Ja odlazim nakon ove utakmice, trebao sam otići nakon Australije, ali sam ostao iz nekih razloga. To je definitivna odluka, šest godina sam tu, napravili smo što smo mogli, bili smo peti u Evropi i igrali smo na Svjetskom prvenstvu. To je naš maksimum, a ja od srca želim da onaj ko nastavi s ovim poslom da napravi makar približan uspjeh", rekao je Lojo.

Lojo je za selektora ženske seniorske reprezentacije BiH izabran 28. septembra 2017, a prije toga je vodio žensku juniorsku reprezentaciju BiH, s kojom je izborio plasman u Adiviziju.

To je bio jako dobar uspjeh za žensku omladinsku košarku u našoj zemlji i najbolja preporuka za mjesto selektora A reprezentacije, a također je bio trener prvaka BiH, sarajevskog Play-offa, s kojim je osvojio i prvenstvo i Kup BiH.