Ništa od Eura
78

Strmoglavi pad košarkašica BiH, debaklom protiv Njemačke okončale su kvalifikacije

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odigrala svoju posljednju utakmicu u kvalifikacijama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo, a doživjeli smo poraz od Njemačke rezultatom 91:62.
Naše igračice morale su pobijediti s 40 poena razlike kako bi bile druge u grupi A, a kako to nismo uspjeli, jasno je da je naš put ka Evrospkom prvenstvu završen.

Na početku meča znatno bolje su igrale košarkašice iz Njemačke, a nakon prvih 10 minuta rezultat na semaforu je bio 30:15 za gošće. Naše igračice su uspjele zaigrati bolje u drugoj četvrtini, pa su zahvaljujući rezultatom od 22:14 uspjele smanjiti vodstvo na sedam razlike, no u suštini je to bilo sve.

U nastavku su gošće opet preuzele kontrolu nad igrom i rezultatom i ubrzo su se opet rezultatski odlijepile, a na kraju su bez većih problema došle do pobjede. U našem timu najefikasnija je bila Knežević, koja je ubacila 17 poena, dok se u pobjedničkom timu istakla Fiebitch sa 30 ubačenih poena.

Naše košarkašice su tako nakon blamaže protiv Sjeverne Makedonije izgubile i u posljednjem meču grupe, a posljednja pobjeda zabilježena je prije tačno godinu dana kada smo bili bolji od Japana.

Nakon toga, doživjeli smo poraz u prijateljskom meču od Francuske, svih pet poraza na Svjetskom prvenstvu i tri poraza u kvalifikacijama.

Tabela:

Standings provided by Sofascore