Selektor zadovoljan
554

Bosnić nakon velike pobjede košarkaša BiH: Pokazali smo Evropi da znamo igrati

N. K.
Vedran Bosnić (Foto: FIBA)
Vedran Bosnić (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija BiH pobjedom je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine nakon što su u prvom kolu na gostovanju u Rigi savladali selekciju Latvije sa 62:61, što je zadovoljilo i selektora Vedrana Bosnića.
"Dosta dobro smo igrali u odbrani, pogotovo na njihovim važnim igračima Blumsom i Skeleom. Iako smo kontrolisali skok, nismo bili dovoljno dobri u traniziciju. Ipak, na kraju smo ostvarili veliku pobjedi. Ovo je trijumf za BiH. Rijetko je ko vjerovao da ćemo pobijediti, ali pokazali smo Evropi da možemo igrati dobru košarku", rekao je Bosnić.

Reprezentativac BiH Adin Vrabac je jedan od heroja pobjede nakon što je pogodio za vodstvo BiH na 20 sekundi prije kraja meča.

"Pokazali smo odličan mentalitet. To je jako bitno za nas. Trener je želio da igramo jaku odbranu svih 40 minuta. Nismo stali, iako smo imali određenih grešaka. Međutim, ovo je na kraju velika pobjeda za sve nas", poručio je Vrabac.

Naredni meč u kvalifikacijama reprezentacija BiH igra u ponedjeljak kada u Tuzli dočekuje selekciju Grčke koja je pobijedila Bugarsku sa 73:63.