|

Dočekani uz bakljadu: Irmela, Nihada i Admir okićeni medaljama stigli u Tuzlu

Dočekani uz bakljadu: Irmela, Nihada i Admir okićeni medaljama stigli u Tuzlu
116
Klix.ba
22.9.2014. u 17:50
8
komentara
116

dijeljenja
1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11
U nedjelju u popodnevnim satima na stadionu Tušanj u Tuzli uz bakljadu su dočekani sportisti iz kluba specijalnih sportova "Tuzla" koji su sa sobom u rodni grad donijeli i evropske medalje.
Irmela Peranović, Admir Aščerić i Nihada Buljubašić su učestvovali sa reprezentacijom BiH na evropskim igrama koje su se održavale u Belgiji od 13. do 21.septembra ove godine.

Sa najsjajnijim odličjem se vratila Irmela Peranović koja je postala evropska prvakinja u plivanju u discipini 25 slobodno. Irmela je po povratku u Tuzlu bila oduševljena i sva sretna je rekla: "Jako sam sretna što sam osvojila evropsko zlato, ali sam jako poželila mamu, djeda i nenu koji su me dočakali. Djed me vodi na pečenje sada sa medaljom", rekla je Irmela.

Srebrnim odličjem se okitio Admir Aščerić koji je osvojio srebro u atletici u disciplini 400 metara. Admir se zahvalio svima koji su ga dočekali na stadionu i priredili im nezaboravan doček, gdje su se osjećali kao vrhunski sportisiti.

Bronzanom medaljom se okitila Nihada Buljubašić, koja je osvojila medalju u atletici u disciplini 200 metara.

Doček za evropske šampione je priredio klub specijalnih sportova "Tuzla", koji je nedavno organizovao vrhunsko takmičenje koje je bilo u Tuzli kojima su se pridužili i članovi udruženja Korak po korak sa kojima klub ima odličnu saradnju. Simpatični Saša Šunka iz udruženja je sa velikom radošću dočekao svoju prijateljicu Irmalu Peranović kojoj je od srca poklonio buket cvijeća.

Poslije vrhunske organizacije prvenstva u atletici koja je ponovno proglašena za najbolju organzaciju u BiH unutar Specijalne Olimpijade, poslije osvajanja evropskih medalja, upravni odbor kluba će svoje takmičare poslati na sportske igre Oaze koje se održavaju krajem septembra, gdje očekuju također veliki broj medalja.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...