sport
14.7k

Irmela Peranović osvojila prvo zlato za BiH na Specijalnoj olimpijadi

FENA
Bosna i Hercegovina osvojila je prvu zlatnu medalju na Specijalnoj olimpijadi u Antwerpu.
Najsjajnijim odličjem okitila se Irmela Peranović koja je osvojila prvo mjesto u plivanju na 25 slobodno.

Osim Irmele Peranović u finalu je nastupio i Miro Vasić koji je na 25 m slobodno osvojio četvrto mjesto te za pet stotinki ostao bez bronzane medalje.

Prvi nastup u disciplinama 100 leđno i 200 m leđno imao je Zlatan Horo koji je u obje discipline osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama.

"Irma Peranović je odlično plivala. Nakon preliminarne trke potajno sam se nadao da će osvojiti jednu od medalja, što se i obistinilo. Njenoj sreći nije bilo kraja na ceremoniji dodjele medalja i to je ono što ovi sportisti zaista i zaslužuju", rekao je selektor plivačke reprezentacije Specijalne olimpijade BiH Samir Halilović.

"Miro Vasić je također zaslužio jednu od medalja jer je plivao svoje najbolje vrijeme, ali takav je sport. Njegovo četvrto mjesto je odličan rezultat ali ostaje velika žal za medaljom", dodao je.

Na sportska borilišta izašli su i Irma Juhić i Damir Rimac koji su u finalu stonoteniskog turnira u dublu osvojili četvrto mjesto. Rimac i Juhić očekuju finalni nastupi u pojedinačnim konkurencijama.

Kad su u pitanju nastupi atletičara danas su na programu finalni nastupi Nihade Buljubašić na 100 m, Admira Ašćerića i Mersada Redžića na 200 m te Kristine Klačar u skoku udalj.