|

Denis Stojnić: Želim nokautirati Diona Staringa i osvojiti šampionski pojas

Denis Stojnić: Želim nokautirati Diona Staringa i osvojiti šampionski pojas
113
Klix.ba
28.11.2015. u 20:16
49
komentara
113

dijeljenja
Denis Stojnić: Želim nokautirati Diona Staringa i osvojiti šampionski pojas
Denis Stojnić, naš najbolji MMA borac, intenzivno se sprema se za naredne mečeve, a da se nalazi u životnoj formi potvrđuju njegove kolege i menadžer. Teški i zahtjevni treninzi dali su rezultate, tako da je Stojnić već "skinuo" sedam kilograma.
Još zvanično nije poznat njegov naredni protivnik, niti organizacija u kojoj će se boriti, a od njegovog trenera Martijna de Jonga saznali smo kako bi naš borac mogao nastupiti u Final Fight Championshipu (FFC).

Stojnić bi u ring najvjerovatnije trebao protiv Diona Staringa, prvaka FFC federacije, na čijem je čelu Zovko Orzat. Podsjetimo, Stojnić je pobijedio Staringa prije nekoliko godina, a bili su i dugogodišnji sparing partneri.

"Sinoć me zvao trener i razgovarali smo o tom mogućem meču. Trener je razgovarao sa Markom Petrakom, jednim od organizatora u FFC-u i on je ponudio novčanu naknadu za taj meč i da se borim za titulu, te sam pristao", rekao je Stojnić.

Trener De Jong je situaciju uporedio sa dešavanjima iz najjače svjetske organizacije borilačke organizacije UFC-a.

"Ovo me podsjeća na Danu Whitea (predsjednik UFC-a) i Tita Ortiza (UFC borac). Isto se dešava kao u situaciji Orzata i Stojnića. Dana i Tito su razmijenili mnogo sportskih uvreda, ali je White vraćao Ortiza dva-tri puta u UFC", kaže De Jong.

Podsjetimo, Orzat i Stojnić nisu u pretjerano dobrim odnosima, ali jasno je kako bi FFC dobio na atraktivnosti ukoliko bi imao još jednog našeg borca.

"Pravo loš prvak Dion Staring je na tronu FFC-a i ako dođe do tog meča, obećavam da ću ga nokautirati i uzeti pojas u FFC federaciji", samouvjeren je Denis Stojnić.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...