sport
0

Može li doći do borbe Spahović - Stojnić?

Piše: Edin Isanović
Stojnić: Neću odbiti meč kao što je Mirko odbio protiv mene
Stojnić: Neću odbiti meč kao što je Mirko odbio protiv mene
Kako su najavili hrvatski mediji, u novoj riječkoj dvorani Zamet 20. novembra održat će se FFC 21 s možda i najkvalitetnijim popisom borbi do sada. U nadmetanju će učestvovati bh. borac Tomislav Spahović.

Na svom službenom Facebook profilu Spahović je najavio dvoboj, ali je i dodao zanimljivu ponudu za svog sunarodnjaka Denisa Stojnića.

"Ako slučajno dođe do povrede Marcina Prachnija, kao što je to obično slučaj u našem sportu, neka uskoči njegov glavni sparing partner Denis Stojnić. Rado ću mu prirediti dobrodošlicu u FFC. U bilo kojoj kategoriji, može i u teškoj", poručio je Spahović.

Stojnić je brzo odgovorio na ovu ponudu.

"Drago mi je da redovno dobijam toliku pažnju hrvatskih medija. Znači da me cijene kao sportistu i borca. Što se tiče poziva mog sugrađanina, mislim da nije problem da dođe do ovog sportskog spektakla. Zamolit ću njegovog organizatora da kontaktira mog menadžera da dogovorimo datum i cijenu koju bih ja prihvatio. Samo ću reći da sigurno neću odbiti, kao što je to učinio njihov Mirko sa ludom cijenom od 250.000 eura, da se bori protiv mene. Ja sam sportista od glave do pete, dolazim iz sportske i policijske porodice gdje poštujemo zakon", rekao je Stojnić.

Dodao je kako bi Spahović morao s njim raditi meč u teškoj kategoriji.

"Taj meč bi mu sigurno mnogo pomogao da napreduje i da se bori čak i u UFC-u. Ipak sam iza sebe imao velikog šampiona Caina Velasqueza, koji me nije uspio nokautirati, i najkrvaviji meč u historiji sa Stefanom Struveom, koji je u ovoj godini nokautom pobijedio bivšeg UFC prvaka Rica Rodrigueza i legendarnog nokautera Mighty Moa. Sada je do federacije FFC da kontaktira mog menadžera i dogovorimo finansijski dio i datum meča. Kada se dogovorimo, bit ću spreman, ali nisam borac koji se bori za 500 eura. Neka dogovore i zakažu meč. Ja sam profesionalac, bit ću spreman i borit ću se sa svakim suparnikom", zaključio je Stojnić izjavu za medije.