sport
517

Tomislav "The Beast“ Spahović: FFC pojas dolazi u Sarajevo

FENA
Tomislav Spahović
Tomislav Spahović
Kao što je najavljeno, na Final Fight Championship (FFC) 21 koji će biti održan 20. novembra u Rijeci, borim se za naslov prvaka FFC-a u poluteškoj kategoriji. To sam zaslužio, jer sam u nizu od četiri pobjede u FFC-u neporažen kazao je u intervjuu za Fenu jedan od najboljih bh. MMA boraca Tomislav "The Beast“ Spahović.

Potvrdio je da će mu protivnik u Rijeci biti Marcin Prachnio, za kojeg kaže da nastupa za Holandiju, da je dobar borac i član Golden Glorya, te da na FFC-u ima omjer dvije pobjede i dva poraza.

Ali Spahović ističe da je optimist i da vjeruje u pobjedu i osvajanje titule FFC-a.

Kako je rekao, jednim dijelom se priprema u Sarajevu s ekipom "Rio Grapling“, zatim Klubom borilačkih vještina (KBV) "Sparta“ s trenerom Srđanom Bašićem na čelu , "Pretorian“ MMA timom, Dževadom Poturkom, te hrvačkim klubom "Bosna“.

"Imam odličnu ekipu i ovim putem im zahvaljujem", kazao je, dodajući da se drugi dio priprema odvija u njegovom klubu "American Top Team“, te da je "vrhunski spreman“, i što je bitno, nema povreda.

„The Beast“ napominje da je ostalo još tri sedmice do borbe te da radi na fizičkoj snazi, kondiciji, izdržljivosti te tehnici i sparinzima.

"Sada slijede jaki završni treninzi, očekujem dobru borbu i uvjeren sam u svoju pobjedu. Pojas nam dolazi u Sarajevo", poručio je Spahović.

Za bivšeg UFC borca Denisa Stojnića i eventualnoj borbi s njim o kojoj se pisalo u medijima u posljednje vrijeme, kaže da je izazvao Stojnića na borbu, ali da je on očito izbjegava i indirektno odbija time što traži svotu novca koju "nigdje ne može dobiti, niti toliko vrijedi, a to je 50.000 eura“.

"Ja sam pravi sportaš, uvijek u formi i ne biram protvinike. Borit ću se sa svakim, za razliku od Stojnića", naglasio je, dodajući da je uvjeren u ovu pobjedu, te da ako se Stojnić ikada predomisli, “on je tu...“

Također, za Stojnićevu tvrdnju da ga MMA borac Cain Velasquez nije nokautirao kaže da nije tačna, te da ako ovaj meč Spahovića i Stojnića ikada bude realiziran, poručuje Stojniću "da bude spreman za nokaut ili tehnički nokaut“.

Zaključio je da je to za njega završena tema, te da sada ima dosta drugih velikih planova i ponuda i da je fokusiran na FFC titulu.