sport
351

Salchow novi protivnik Tomislava Spahovića

Klix.ba
Tomislav Spahović
Tomislav Spahović
Ljubitelji borilačkih sportova i fanovi Tomislava Spahovića, uspješnog sportiste i naše MMA zvijezde, opet imaju razloga za radost, jer 18.septembra, u austrijskom gradu Linzu, održat će se vodeća regionalna borilačka promocija "Final Fight Championship“.

Ovom prilikom će Tomislav Spahović, poznat i kao "The Beast” ukrstiti rukavice sa sjajnim, još neporaženim Nijemcem Nicolajem Salchowim.

Ovaj meč se trebao održati najprije u Sarajevu, zatim i u Sofiji, ali konačan obračun i dugoočekivani meč zakazan je u Linzu. Spahović je u FFC-u superioran, ima omjer 3-0 i ne zna za poraz. Salchow je prošle godine nokautirao Mateja Batinića prekinuvši, tako njegov dugogodišnji niz nepobjedivosti.

"Naravno da kao i uvijek očekujem pobjedu. Već sam sada u odličnoj formi i spreman, a do borbe ima skoro dva mjeseca, tako da ću sigurno biti u top formi. Salchow jeste kompletan borac, ali moje prednosti su hrvanje, boks, brzina, eksplozivnost i snaga udarca. Salchow je odličan grapler, te mu neću dozvoliti da upadnem u neku njegovu zamku", kaže Spahović.

Nakon što je nedavno potpisao ugovor sa “American Top Teamom”, jednim od najjačih trening kampova na svijetu, od svog menadžera je saznao da bi se do kraja godine trebao boriti u Japanu, kolijevci borilačkih sportova.

"To je san i želja svakog borca. Mnoge kolege napravili su uspješne karijere i osvojili veliki broj pojasa, ali ipak nisu imali priliku da se bore u Japanu. Poziv iz Japana je potvrda da su se moje borbe u kojima se nikada nisam štedio isplatile. Borbu ću imati na borilačkom spektaklu u Zemlji izlazećeg sunca", kaže naša MMA zvijezda koja dodaje da je izuzetno ponosan što je dio “American Top Teama”.

Kao vrhunski sportista, koji mora biti spreman za naporne treninge i borbe, istakao je da je veoma bitno voditi računa o zdravom načinu života.

"Zdrav način života je stvarno veoma bitan. Imam cijeli tim ljudi koji brine o mojoj ishrani, treninzima i svemu ostalom što je neophodno da bih pravio vrhunske rezultate. Moj kvalitet i potencijal je prepoznat, te mi je svakako čast biti zaštitno lice svjetski poznate farmaceutske kuće 'Arkopharma Laboratories'", zaključio je.