Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koliko god da covjek napreduje u ovoj zemlji, uvijek ce neko reci: "ma 'ta ce on"
Mali samo guraj i ne dozvoli da te ulica povuče na pogrešnu stranu, ali siguran sam da neće jer je karate takav sport koji te od malena uči pravim vrijednostima. I sam sam karatista, tako da znam i siguran sam da ćeš prije svega biti dobar čovjek pa onda aBd i svjetski šampion.
Dokaz da svi Salkići nisu na Ramiza.
Bravo momak.živ i zdrav bio!!!
Na kraju članka ste, autore, parafrazirali sve što ste potom nam predstavili i u citatu. Dakle, dvaput saznajemo da dijete više voli da nastupa u katama. Viška je ili citat ili parafraza. Šta su vam to i lektor i uređivač pomrli juče?!
Bronza je naziv sa sav metal brozne na zemlji. Dakle, ako je dijete osvojilo nekoliko bronzanih medalja, nije moglo osvojiti "dvije bronze", jer prosto na svijetu postoji samo jedna bronza. Ako se koristi sportski žargon, budući da se ni jedan žargon ne može koristiti kao standardni jezik, onda je "dvije bronze" trebalo staviti pod navodnike.
Imam lapsus calami: umjesto brozne, u prvoj rečenici, ispravljam na bronze.
"Ino" je latinska riječ koja označava nešto strano, donešeno, izvanjsko. Stoga je riječ inostrano rogobatna jer znači stranostrano. Umjesto nje se treba koristiti prirodnija kovanica koja označava nešto donijeto iz strane zemlje - inozemno, inozemne... Pohvalno je korištenje ispravne (fonetske) verzije strane riječi "ranking" - renking, međutim, u bosanskom postoji prirodnija, jeziku jednostavnija riječ za to (iako je i ona tuđica) - plasman!
@ErikBerne Deredža, kao i svaka turska / arapska riječ je višeznačna, najčešće znači stepen (misli se na ugao), ali rijetko, skoro nikad ne označava ostvareni rezultat.
Taman kad za 10-12 godina karate postane etablirani olimpijski sport, momcina ce rasturat. U zdravlje mali !
hajmo kingu, samo naprijed.. valjda nisu tvoji pristalice, one politicko-zlocinacke spodobe...
http://www.faktor.ba/vijest/izmjene-krivinog-zakona-bih-za-irenje-mrnje-kazne-do-pet-godina-zatvora-228907
Ubi mali
Za par godina ce i on prodvati medalje da prezivi :( Surova realnost...
i karatista i zlatar :)
rođak od one političke karikature
Svaka čast! Bravo
Živjela Republika KRAJINA I Predsjednik Fikret Abdić
ne zagadjuj ovako fin clanak idiote.. jjebo te babo a ti njeg