sport
10

Četvrti Simposar otvoren pod sloganom "Otkrivamo tajne uspjeha u sportu"

Piše: O. T.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U sarajevskom Domu mladih večeras je svečano otvoren četvrti Međunarodni sportski simpozij pod nazivom Simposar. Slogan ovogodišnjeg Simposara je "Otkrivamo tajne uspjeha u sportu".

U protekle tri godine na Simposar su dolazila brojna renomirana sportska imena iz regiona. Jean Tigana, Igor Štimac, Duško Vujošević, Aleksandar Petrović, Mateo Beusan, Predrag Pašić samo su neki od stručnjaka koji su do sada prisustvovali simpoziju kojeg organizira popularni sportski komentator Sabahudin Topalbećirević.

Voditelj večerašnjeg programa bio je Danko Delibašić, sin košarkaške legende Mirze Delibašića, a Simposar je otvorio Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo.

Na početku prisutnima se obratio popularni Baho.

"Da sad ne govorim koliko cijenim sportske veličine i sve vas, što pokazuje i ovaj simpozij koji malo po malo raste. Neki su sa nama od početka, a neki nisu toliko sigurni u ovaj projekt", istakao je Topalbećirević.

I ovaj Simposar, kao i prošlogodišnji, otvoren je filmom. Prošle godine je to bio film o fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine "Naša brazilska priča", dok je ove godine prikazan film iz košarkaškog miljea "Bićemo prvaci sveta", beogradskog reditelja Darka Bajića.

Ovogodišnjem Simposaru će ponovo prisustvovati sama "krema" regionalnog sporta koju predvodi Dragan Džajić, a tu su još i legendarni Ivica Osim, te Josip Pandža, Samir Avdić, Stanko Poklepović, Jasmin Baković, Zdravko Mamić, Mišo Smajlović, Elvir Bolić, Elvedin Begić, Refik Šabanadžović, Davor Pavić, Zlatan Nalić, Zdravko Reić i Gianni Ghidini.