{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bojan Lalić evropski prvak u hapkidou

18.2.2013. u 08:35
0
18
Bojan Lalić evropski prvak u hapkidou
0
Bojan Lalić evropski prvak u hapkidou
Na održanom Evropskom prvenstvu u hapkidou u Zagrebu Bojan Lalić, predstavnik sarajevskog Novog Grada i član hapkido reprezentacije BiH, se okitio zlatnom medaljom.
U konkurenciji od 12 država i oko 200 takmičara, boje naše države branilo je sedam takmičara - Amel Novalić, Alen Ivković, Anel Hozić i Džejlan Kaltak (Bugojno) predvođeni trenerom Hamzom Malbašićem, te Bojan Lalić, Haris Husić i Edis Botulja (Novi Grad Sarajevo).

Osim Lalićevog najsjajnijeg odličja u borbama bronzane medalje su osvojili i Amel Novalić, Anel Hozić i Džejlan Kaltak iz Bugojna. U tehničkim disciplinama, medalje su osvojili Bugojanci Anel Hozić, srebro i Alen Ivković, bronza. Pored pojedinačnog uspjeha, naši predstavnici su u ekipnoj konkurenciji, na osnovu pojedinačnih rezultata osvojili treće mjesto u seniorima.

U konačnici, naša reprezentacija je osvojila devet medalja, što je izuzetan uspjeh za našu državu i klubove koji su učestvovali. Hapkido je vještina koja je tek počela da plijeni pažnju na našim prostorima, dok je sa susjednim državama sasvim drugi slučaj i učvrstila je svoje korijene već odavno.

Spoj koreanskog taekwondoa i japanskog aikidoa nikoga ne može ostaviti ravnodušnim i malo po malo, hapkido na našim prostorima nalazi sljedbenike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: