Takmičenje u Zagrebu
0

Bojan Lalić evropski prvak u hapkidou

Klix.ba
Na održanom Evropskom prvenstvu u hapkidou u Zagrebu Bojan Lalić, predstavnik sarajevskog Novog Grada i član hapkido reprezentacije BiH, se okitio zlatnom medaljom.

U konkurenciji od 12 država i oko 200 takmičara, boje naše države branilo je sedam takmičara - Amel Novalić, Alen Ivković, Anel Hozić i Džejlan Kaltak (Bugojno) predvođeni trenerom Hamzom Malbašićem, te Bojan Lalić, Haris Husić i Edis Botulja (Novi Grad Sarajevo).

Osim Lalićevog najsjajnijeg odličja u borbama bronzane medalje su osvojili i Amel Novalić, Anel Hozić i Džejlan Kaltak iz Bugojna. U tehničkim disciplinama, medalje su osvojili Bugojanci Anel Hozić, srebro i Alen Ivković, bronza. Pored pojedinačnog uspjeha, naši predstavnici su u ekipnoj konkurenciji, na osnovu pojedinačnih rezultata osvojili treće mjesto u seniorima.

U konačnici, naša reprezentacija je osvojila devet medalja, što je izuzetan uspjeh za našu državu i klubove koji su učestvovali. Hapkido je vještina koja je tek počela da plijeni pažnju na našim prostorima, dok je sa susjednim državama sasvim drugi slučaj i učvrstila je svoje korijene već odavno.

Spoj koreanskog taekwondoa i japanskog aikidoa nikoga ne može ostaviti ravnodušnim i malo po malo, hapkido na našim prostorima nalazi sljedbenike.