{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Tri medalje za sarajevski Novi Grad

25.2.2013. u 16:38
81
1
Tri medalje za sarajevski Novi Grad
81
Tri medalje za sarajevski Novi Grad
Tokom ovog vikenda, 23. i 24. februara, u Mariboru, na otvorenom taekwondo turniru Slovenia Open, takmičari sarajevskog Novog Grada, su opet obradovali svojim novim uspjehom. U konkurenciji od oko 350 takmičara iz 16 država, selekcija kluba od devet takmičara je osvojila tri medalje i to po jedno, zlato, srebro i bronzu.
Najuspješniji predstavnik Novog Grada je bio Nedžad Husić, koji je, savladavši tri protivnika, u konkurenciji kadeta i osvojio najsjajnije odličje. Srebrenu medalju, osvojio je Sadmir Habibović, a bronzanu Kerim Omerbegović, obojica u konkurenciji kadeta. Ostali članovi selekcije kluba, Edna Abaspahić, Edita Murguz, Jusuf Ali Rašidagić, Ibrahim Đonko, Alić Alen i Armin Gredić su nažalost ispali u prvom krugu borbi te nisu ostvarili značajniji plasman.


"Ovaj nastup naših takmičara je bio veoma značajan za kadetsku selekciju kluba. Naši najbolji kadeti, su u okviru priprema za Evropsko kadetsko prvenstvo, pokazali da njihova forma napreduje iz takmičenja u takmičenje, te da će u drugoj polovini godine, kada je i nastup na Evropskom prvenstvu, doseći svoj vrhunac. Na takmičenju su učestvovali veoma kvalitetni borci iz regije u svim konkurencijama, a naši borci su iskoristili dan prije nastupa, te uzeli učešća u treningu reprezentacija Slovenije, Grčke, Slovačke, Njemačke i Rumunije i u svakom slučaju postali bogatiji za iskustvo više, koje će sigurno koristiti u narednom periodu priprema", izjavili su treneri kluba Belmir Berberović i Haris Husić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: