Taekwondo
93

Samir Selimović okitio se bronzanom medaljom u Atini

Klix.ba
Posljednjeg dana Evropskog prvenstva za klubove u taekwondou, koje se održalo u Atini, takmičari sarajevskog Novog Grada su se okitili još jednom medaljom. U konkurenciji juniora do 73 kg, takmičar Novog Grada Samir Selimović, nakon što je izgubio od predstavnika Italije u polufinalnoj borbi, koji je u nastavku i osvojio kategoriju, morao se zadovoljiti bronzanom medaljom.

Takmičarka koja je nastupila dan ranije u konkurenciji seniorki do 49 kg, Nejla Kaljanac, je nažalost izgubila već u prvom kolu borbi.

U svakom slučaju, uspjeh sarajevskih takmičara na prvom Evropskom prvenstvu za klubove, koje je trajalo pet dana, od 9. do 13. januara, će ostati značajan po tome što je osvojena prva seniorska medalja za našu državu sa evropskih prvenstava, a i dvije bronzane medalje će dodatno ukrasiti vitrine kluba već do vrha ispunjene nagradama i pokalima.

Na završetku, nakon petog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu, konačni rezime nastupa sarajevskih takmičara izgleda ovako:

Armin Gredić, seniori do 80 kg – bronza, Samir Selimović, juniori do 73 kg – bronza, Alen Čukurija, juniori do 63 kg i Emir Kaljanac, juniori do 59 kg – jedna pobjeda Nejla Kaljanac, seniorke do 49 kg, Nedžad Husić, kadeti do 37 kg i Sadmir Habibović, kadeti do 33 kg – bez pobjede.

Na Evropskom prvenstvu za klubove nastupilo je blizu 700 takmičara iz 150 timova sa prostora Starog kontinenta, a osim takmičara sarajevskog Novog Grada, boje naše države su branili i takmičari Zlatnih Ljiljana, koji su također ostvarili značajan rezultat, srebrenu medalju u kategoriji juniorki do 41 kg.