Ilyo Kup 2012 u Slovačkoj
154

Pet zlatnih medalja za sarajevski Novi Grad

Klix.ba
Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je ovog vikenda, u subotu 17. novembra, učestvovao na internacionalnom taekwondo prvenstvu Ilyo Kup, koji se održao u slovačkim Košicama. Na takmičenju je učestvovalo nešto više od 300 takmičara iz 10 evropskih država u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Kadetska selekcija kluba, osam predstavnika u pratnji trenera Harisa Husića i nekoliko roditelja, su ostvarili zapažen uspjeh na ovom internacionalnom susretu, osvojivši pet zlatnih, jednu srebrenu i četiri bronzane medalje.

Medaljama su se okitili, Nedžad Husić, i to dvije zlatne medalje, u konkurenciji mlađih kadeta i konkurenciji kadeta, te je zvanično proglašen i najuspješnijim takmičarem prvenstva sa ukupno 5 pobjeda. Sadmir Habibović koji se takođe takmičio u dvije konkurencije, osvojio je jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju.

Jusuf Ali Rašidagić i Adna Borić u konkurenciji mlađih kadeta su osvojili po jedno zlato. Jedino srebro za selekciju kluba osvojio je Kerim Omerbegović, a Samra Muratović, Muhamed Đonko i Ibrahim Đonko, su osvojili bronzane medalje.

"Nastup naših takmičara na ovom takmičenju je prošao vrlo zapaženo, a rezultat koji je ostvaren govori u prilog tome. Naravno, moglo je biti još uspješnije za pojedine takmičare, ali to je samo dokaz da još treba vrijedno raditi na treninzima. Nastup na ovom takmičenju je bio isključivo kontrolnog karaktera za nastupe koji nam predstoje do kraja godine, koji će, nadam se ostati također zapaženi“, izjavio je trener kluba Haris Husić.