Evropski prvak u hapkidou
175

Bojan Lalić: Ponosim se zlatnom medaljom koju sam osvojio za BiH

Piše: Dalibor Bošnjak
Bojan Lalić (desno)
Bojan Lalić (desno)
Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac Bojan Lalić proteklog je vikenda postao evropski prvak u borilačkoj vještini hapkido. Evropsko prvenstvo je održano u Zagrebu u Hrvatskoj. Lalić je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o svom putu ka uspjehu te ponosu koji osjeća zbog toga što je zlatnu medalju osvojio za BiH.

U Zagrebu je Lalić odradio tri zahtjevne borbe i na kraju se uspio okititi zlatom.

"Dobro sam se pripremio za Evropsko prvenstvo u Zagrebu. Na putu do medalje sam savladao srbijanskog, ruskog i hrvatskog takmičara. Najteže je naravno bilo u finalu, ali sam iskoristio svoje prednosti, borbu sa distance i nožne tehnike, tako da sam uspio pobijediti", rekao je Lalić za portal Klix.ba

Osvojenom je medaljom izuzetno zadovoljan, a posebno je ponosan jer ju je osvojio za BiH.

"Imam više od 50 medalja, ali ova mi je jedna od najdražih. Ponosan sam što sam je osvojio za BiH", dodao je Lalić.

Bojan trenira borilačke sportove već 20 godina. Trenutno je član Taekwondo kluba Novi grad, gdje obavlja i posao trenera.

"Oduvijek su me privlačili borilački sportovi pa sam se njima počeo baviti kao mali. Član sam Taekwondo kluba Novi Grad, gdje treniram i hapkido, a pored toga se bavim i brazilskom jiu jitsom u klubu Activ u Sarajevu. Radim i kao trener", kazao je Lalić.

Bojan Lalić priprema mladog takmičara
Bojan Lalić priprema mladog takmičara
Da su za uspjeh u sportu potrebni mukotrpni treninzi, odricanja i disciplina potvrđuje i bh. reprezentativac. Ljubav prema borilačkim sportovima mu je najveći motiv.

"Treniram najmanje dva puta dnevno. Radi se o napornim treninzima, a uz to pazim na ishranu i obavezno odvajam vrijeme za odmor. Potrebno je mnogo odricanja, ali je moja ljubav prema borilačkim sportovima jača od svega", tvrdi Lalić.

U budućnosti evropski prvak u hapkidou planira više pažnje posvetiti mlađim kategorijama.

"Treniram mlade borce u svom klubu tako da im sada planiram pružiti više vremena i pažnje. U Novom Gradu radimo kvalitetno i ozbiljno, pa smo zbog toga u samom vrhu", završio je Lalić.