Vlada veliki optimizam
5

Bh. olimpijci spremni za polazak u London

Piše: Nedim Grabovica
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Šest takmičara koji će braniti boje BiH na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu, kao i njihovi treneri, na današnjoj konferenciji za medije su izrazili spremnost i optimizam da na najvećem sportskom događaju predstave našu zemlju u što boljem svjetlu.

Kako je na samom početku konferencije istakao Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, veliku pomoć za odlazak na OI u Lonodnu dobili su od Vlade Kantona Sarajevo. Rađo je dodao da je cijeli tim već spreman za polazak.

"Posebno mi je drago da smo u okviru naših mogućnosti mogli pomoći našim sportistima da budu maksimalno pripremljeni pred Olimpijske igre. Ovo je mala ekipa, ali odabrana i siguran sam da će oni dostojanstveno braniti boje BiH", istakao je Fikret Musić, premijer Vlade KS.

Lucija Kimani, atletičarka i jedna od članica bh. olimpijskog tima, kazala je kako je, poput svojih kolega, spremna te se nada da će u Lonodnu ostvariti dobar rezultat, a možda i osvojiti medalju za BiH.

Naš najbolji džudista Amel Mekić Olimpijadu će dočekati bez ikakvih povreda, a, kako kaže, sa svojim trenerom Branislavom Crnogorcem radi na najvišem nivou.

"Ne želim precizirati i obećavati, samo mogu reći da ćemo svi dati svoj maksimum. Kako će se stvari posložiti i kojim tokom će ići takmičenje to je do dragog Boga i iskreno se nadam da ćemo makar napraviti bolji rezultat nego na prethodnim Olimpijskim igrama", naglasio je Mekić.

Nedžad Fazlija, sportista koji drži naš najbolji rezultat sa Olimpijskih igara, kazao je kako nije mala stvar naći se među 10.000 najboljih svjetskih sportista te kako se nada da će opravdati povjerenje svih građana BiH.

Naš olimpijski tim u London bi trebao otputovati 25. jula, a osim pomenutih, BiH će predstavljati i atletičar Kemal Mešić te plivači Ensar Hajder i Ivana Ninković.