{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umro Steve Jobs

S
6.10.2011. u 06:58
0
136
Umro Steve Jobs
0
Umro Steve Jobs
Predsjednik Applea, trenutno najvrednije kompanije na svijetu, i njen bivši direktor, preminuo je u srijedu u 56. godini života.
Čovjek koji je sa svojim prijateljima osnovao kompaniju Apple, napustio je, i potom se vratio da bi napravio najvredniju kompaniju na svijetu umro je u srijedu, saopćeno je iz Applea. Jobs je objavio 2004. godine da pati od raka gušterače.

U Appleovom saopćenju stoji: "Steveova briljatnost, strast i energija izvori su brojnih inovacija koje su obogatile u promijenile naše živote. Svijet je nemjerljivo bolji zbog Stevea. Apple je izgubio svog vizionara i kretivnog genija, a svijet je izgubio nevjerovatnog čovjeka. Steve ostavlja za sobom kompaniju koju je samo on mogao stvoriti, i njegov duh će zauvijek ostati osnova Applea."Svoje žaljenje za Jobsom odmah su izrazili i šef Microsofta, koji je rekao da će Jobs utjecati i na mnoge buduće generacije, i predsjednik SAD-a Barack Obama koji je za njega rekao da je jedan od najvećih svjetskih inovatora i vizionara.

Jobs je kroz posao stekao reputaciju iskrenog i zahtjevnog vođe koji je svoj proizvod uspio popularirzirati među širom publikom. Svijetu je predstavio iMac kompjuter, iPod i iPhone, i osvojio tržište svojim inovacijama. Apple, čija je tržišna vrijednost danas procijenjena na 351 milijardi dolara, nezamisliva je i neodvojiva od njega.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: