Počeo ograničeni test
50

Valve najavio igru Counter-Strike 2, besplatnu zamjenu za CS:GO

D. B.
Kompanija Valve je putem Twittera predstavila igru Counter-Strike 2 i saopćila da počinje ograničeni test.

Nova igra donosi "promjene svakog sistema, svakog dijela sadržaja i svakog dijela C-S iskustva". Na zvaničnoj internet stranici se navodi da Counter-Strike 2 predstavlja "najveći tehnički skok naprijed u historiji igre", a obećane su nadogradnje i nove mogućnosti u narednim godinama.

Igra će biti dostupna na tržištu na ljeto 2023. godine potpuno besplatno.

CS2 je baziran na Valveovom Source 2 engineu te uključuje nadogradnje nekih od osnovnih mehanika igre, uključujući poboljšane dimne granate, a serveri će "znati" u trenutku kada počinje pokret, pucanj, kada je bačena granata i slično. Objavljen je i video koji pokazuje kako neko "čisti dim granate" drugom granatom.

Igra će također sadržavati obnovljene mape, bolje vizuelne prikaze, poboljšani korisnički interfejs, bolji zvuk i još mnogo toga.

U videu pod nazivom "Leveling Up The World" Valve poručuje da će mape dobiti novi izgled, a spominju se i tri "nivoa" mapi u igru. Postoje "touchstone" nivoi kao što je Dust II koji imaju manja vizuelna pogoljšanja, ali koji su u suštini nepromijenjeni i koji bi trebali omogućiti igračima da steknu osjećaj za novu igru u poznatom okruženju. Postoje i mape koje su nadograđene ili remontovane, kojima su dodane nove karakteristike, kao i one koje su potpuno obnovljene.

"Ograničeni test" je počeo u srijedu, a igrači se mogu pridružiti na osnovu faktora poput "vremena igranja na Valveovim zvaničnim serverima i povjerenja", a oni koji budu izabrani dobit će notifikaciju na glavnom CS:GO meniju. Igračima će biti dozvoljeno da rade stream svog iskustva i objavljuju klipove.

Zasad će igranje nove igre biti ograničeno na mapu Dust II u Deathmatch i "unranked competitive matchmaking" modovima, a u narednom periodu će biti uključeni i drugi modovi, kao i nove mape. Također, testiranje je trenutno dostupno samo za Windows.

Vezani članci