Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamislite nesto. Vi radite u modernoj IT firmi koja vam svaki put kad neki telefon izadje da taj telefon na koristenje. To isto radi ostalih 200 000 ljudi. Punjac na sljececem iphoneu je usb c, vi bacate svoj stari iphone punjac u kantu za smece, to isto radi ostalih 200 000 ljudi i jos 300 000 onih koji su sami kupili taj iphone. Zar to nece jos povecati kolicine e-otpada?
Da uvedu za sve telefone iste punjace od npr iduce godine onda bi se u narednim godinama smanjile kupovine novih punjaca istovremeno i osjetilo. Mislim da svatko u par godina minimalno kupi jedan punjac ili kabl jer mu se prvi pokvario/izgubio/zaboravio. Tesko ce na to pristati ameri.
A da počnu pravit mobitele s dva ulaza za punjač, Androidov i Appleov?
Apple vec duže vremena razmatra uviđenje USB Type C porta, vidjećemo šta će biti na kraju
@Zoran Čmar Sljedeci apple izlazi bez prikljucka za punjac vec sa telefonom dolazi "stanica" za bezicno punjenje
Proizvodjaci ce nudit isto plus adapter za 20-30€.
Ovo će riješiti sve probleme koje Planeta ima. 🙄