U igri Gran Turismo Sport
4

Toyota traži najbržeg vozača GR Supre: Za sudjelovanje u utrci potreban je PlayStation 4

DP
Toyotino novo takmičenje je odlična prilika da igrači igre Gran Turismo Sport pokažu svoje umijeće.

Toyota je najavila svjetsku trkaću seriju pod nazivom GR Supra GT Cup 2020. Takmičenje se odvija na virtuelnim stazama popularne videoigre Gran Turismo Sport.

Seriju organizira trkaći tim Toyota Gazoo Racing, a GR Supra GT Cup 2020 je takmičenje kojim žele objediniti zajednicu e-moto sportova i sportske automobile učiniti dostupnim vozačima širom svijeta.

Takmičenje počinje 26. apriaa na digitalnoj verziji staze Fuji International u Japanu. Serija se seli na Nürburgring (17. maja). Staza u Le Mansu je na programu 7. juna, a Laguna Seca dvije sedmice kasnije. Virtuelna nadmetanja igrača bit će održana i na Autodromu José Carlos Pace (5. jula), stazi u Tokiju (19. jula).

Prvih sedam događaja Toyota serije predstavljaju kvalifikacijski dio takmičenja, a najbrži vozači sudjelovat će u pravoj utrci koja će se održati u novembru. Detalji finalnog tamkičenja još uvijek nisu poznati.

Da bi se borili za prestižnu nagradu, vozači moraju imati PlayStation 4 i Gran Turismo Sport. Sudionici ne smiju biti mlađi od šest godina, a moraju imati GR Supru na igri Gran Turismo Sport.

Obožavatelji se moraju dobro informirati o svjetskoj trkaćoj seriji. Riječ je o globalnom događaju, pa se vrijeme početka takmičenja razlikuje od mjesta do mjesta, piše Carcoops.

Toyota je saopćila da oko 800.000 igrača Gran Turismo Sporta ima GR Supru. Obaviješteni su o velikom takmičenju, a Toyota je poslala 120.000 upitnika koji će koristiti za unaprjeđenje stvarnog razvoja vozila GR Supra.