{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raj za fanove Applea: Pet vjerovatnih osobina novog iPhonea

28.8.2015. u 20:06
144
60
Raj za fanove Applea: Pet vjerovatnih osobina novog iPhonea
144
Raj za fanove Applea: Pet vjerovatnih osobina novog iPhonea
Ilustracija
Apple je jučer najavio poseban događaj koji je zakazan za 9. septembar u San Franciscu, a šanse da je riječ o predstavljanju novog iPhonea posebno su visoke.
Šta zapravo znamo o novom smartphoneu koji će po svemu sudeći postati tzv. flagship uređaj poznate američke kompanije?

Ime

Ukoliko kreatori u kompaniji ispoštuju dosadašnje šablone, smartphone će se onda zvati iPhone 6S ukoliko telefon posjeduje malene razlike u odnosu na šestu inačicu. Ipak, ukoliko će novi telefon predstavljati malu revoluciju vjerovatnije je korištenje naziva kao što je iPhone 7.

Veličina

Izvještaji sugerišu da će nakon dugogodišnjeg postepenog povećavanja modela smartphonea Apple zadržati dimenzije slične prošlogodišnjem modelu. Riječ je o 4,7 inčnom ekranu na regularnom i 5,5-inčnom ekranu na „Plus“ modelu. Postoji šansa da će novi telefon biti neznatno deblji.

Boje

Apple iznenadio prije nekoliko godina kada je u paletu iPhonea uveo boje kao što su zlatna, srebrena i "svemirska siva". Ako je vjerovati špekulacijama kompanija će sada uvesti modele u sjajnoj bakarnoj varijanti.

Vrijeme objave

Apple tipično nove proizvode u prodaju pušta oko sedam dana nakon objave i obavezno u petak. Naprimjer, iPhone 6 se počeo prodavati 10 dana nakon prošlogodišnje objave. Imajući to u vidu, novi telefon će se u SAD-u u prodaji naći 18 septembra.

Karakteristike

Novi telefon će u poređenju sa prethodnikom posjedovati bolji procesor i kameru. Izvještaji govore da će smartphone posjedovati 12-pikselnu kameru koja će omogućavati snimanje u 4K rezoluciji. Ipak, opcija jakog pritiska displeja koja će pružiti nove mogućnosti (Force Touch) je ta koju ljubitelji Applea najviše isčekuju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: