Tehnologija
0

Apple 9. septembra predstavlja iPhone 6S i iPhone 6S Plus

Klix.ba
Kompanija Apple objavila je kako će tradicionalni događaj nas kojem predstavlja najnovije uređaje i postignuća biti održan 9. septembra u San Franciscu. Očekuje se da će tada biti pokazani i novi pametni telefoni iPhone 6S i iPhone 6S Plus.

Nije poznato puno detalja o tome šta će ponuditi novi uređaji u smislu nadogradnje, ali pretpostavlja se da ekrani imati tzv. Force Touch-tehnologiju koja omogućava pristupanje brzim menijima i kontrolisanje prikazivanja video sadržaja. Špekuliše se da će imati i izuzetno jaku nadogradnju kamere.

Javnost je imala priliku vidjeti slike pakovanja iPhone 6S Plusa na kineskoj stranici cnBeta, a na kojima se vidi iPhone sa Butterfly Koi dizajniom (ukrasnom ribom prepoznatljivom po izduženim perajama). Pretpostavlja se da bi to mogao biti jedan od novih animiranih pozadina koje će doći s novim pametnim telefonima. "Pokretne pozadine" vidjeli smo već kod Apple Watcha.

Stručnjaci se nadaju da će kompanija predstaviti i novi iPad, a posebno dugi iPad Pro, a nisu prestale ni priče o Apple TV-u. Tu su i iOS 9, OS X El Capitan, te watchOS 2.