{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekran novog iPhonea bit će nešto potpuno drugačije

5.9.2015. u 08:43
145
51
Ekran novog iPhonea bit će nešto potpuno drugačije
145
Ekran novog iPhonea bit će nešto potpuno drugačije
Novi smartphone iz tvornica kompanije Apple bit će predstavljen sljedeće sedmice, a najočekivanija osobina čuda tehnologije još uvijek je obavijena velom tajne.
Naime, iako zagriženi obožavatelji iPhonea odavno očekuju da nova inačica bude opremljena opcijom Force Touch, postoje indicije da će revolucija na ekranu ovog smartphonea biti malo veća.

Force Touch je karakteristika uređaja sa osjetljivim ekranom, a koja mu dopušta da razlikuje nivo pritiska prsta što otvara vrata za nebrojene mogućnosti.

Ipak, postoji mogućnost da će ova tehnologija u slučaju iPhonea nositi drugačije ime. Za sada, Force Touch se pod tim imenom pojavljuje u uređajima MacBook i Apple Watch čiji displeji posjeduju samo dvostepenu razliku pritiska.

Imajući to u vidu, iPhone će imati poboljšani Force Touch od tri stepena – razlikovat će obični "tap", blagi pritisak prsta i snažniji pritisak, piše Business Insider.

Premijera novog iPhonea održat će se 9. septembra u San Franciscu, kada će pored karakteristika biti poznato i njegovo zvanično ime, mada postoje naznake da će zvati iPhone 6S ili čak iPhone 7.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: