Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok se divim naucnicima u kreiranju robotske ruke pogled mi pade na clanak kako su sa guslama obiljezili krsnu slavu u Srebrenici. Mozete li pojmiti ta dva dostignuca? Ja ne mogu.
Fantasticna vijest, nadam se da ce u skorijoj buducnosti pomoci osobama koje su paralizovane da prohodaju i da zive normalan zivot.
imamo mi jako dobrih potencijala da mnogo vise urade, ali imamo i jako los kako edukacijski sistem tako i finansijske potpore... u bosni jos nikad nisam cuo da je neki istrazivacki rad finansiran od strane vlade, a toliki broj studenata?
Robotika je izuzetno zanimljivija profesija jer objedinjuje mnogo razlicitog znanja, informatika, elektronika, masinstvo, matematika i masinsko ucenje, umjetna inteligencija, linguistika, napredna statistika , bio-inzenjerstvo, materijali, kontrola upravljanja, vizualno prepoznavanje i 3D grafika.
Dobro.
Trebali su mu kakvu dobru trebu dovesti da testira. Da barem malo posevdise
...da, tamo neđe se ljudi zayebayu naukom i sličnim tričarijama...
@berzerk ...mala zemlja za velike svece. usud. crni.