{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prošetajte najvećom zgradom na svijetu iz vlastitog doma

24.6.2013. u 22:11
14
58
Prošetajte najvećom zgradom na svijetu iz vlastitog doma
14
 
Već godinama Googleov Street View prikazuje neka od najinteresantnijih mjesta na svijetu i postavlja ih na Google Maps kako bi ih korisnici mogli virtuelno obići. Sada su korisnicima ponudili i obilazak i najviše zgrade na svijetu, Burj-Khalife u Dubaiju.
Projekt Street View omogućio je Googleovim korisnicima da sa samo nekoliko klikova obiđu najudaljenija i najzanimljivija mjesta na planeti, a njihov broj svakodnevno raste.

Sada se prvi put toj listi pridružio i neki neboder. U okviru proširenja Street Viewa na Bliskom istoku, Street View tim je snimio i u ponudu dodao i najvišu zgradu na svijetu, Burj-Khalifu u Dubaiju.

Tim, predvođen program menadžerom Pascalom Maliteom, koristio je poznati uređaj za trodimenzonalno mapiranje, ali u smanjenim verzijama koje su stale u ruksak i kolica, kako bi mogli istražiti brojne prolaze, vidikovce i paviljone u ovoj zgradi. Sve kako bi korisnicima dali detaljan pregled najveće atrakcije u Dubaiju.

Proces je obuhvatio snimanje čitave zgrade, uključujući i panoramski pogled od 360 stepeni sa njenog vrha, a sve je obavljeno za samo tri dana.

Korisnici mogu vidjeti kakav je pogled sa najvišeg vidikovca u zgradi, na 124. spratu, kakav je najviši bazen na svijetu i kako izgleda najviša soba u zgradi, na 163. spratu.

Tim se čak potrudio i da korisnicima pruži i isti pogled kakav je imao i Tom Cruise na snimanju filma "Mission Impossible: Ghost Protocol", što su snimili pomoću korpi za čišćenje prozora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: