Novo!
0

Predstavljena aplikacija Sarajevo-x.com za iPhone

Sarajevo-x.com
Zadovoljstvo nam je predstaviti prvu aplikaciju Sarajevo-x.com za iPhone. Najposjećeniji internet-portal u Bosni i Hercegovini od sada možete čitati i na vašem iPhoneu, iPodu ili iPadu.

Sarajevo-x.com aplikacija za iPhone dostupna je na Appleovom iTunesu u App Storeu i možete je preuzeti odmah. Aplikacija je besplatna i nudi najnovije, najčitanije, najpopularnije vijesti našeg portala u stvarnom vremenu. Također možete odabrati i rubrike koje vas najviše interesuju. Svaku vijest možete podijeliti s prijateljima na Facebooku, poslati e-mailom ili spremiti u Moje vijesti.

Autor aplikacije je 23-godišnji Damir Tursunović, koji od 1994. godine živi u Amsterdamu. Damir trenutno studira i bavi se web-dizajnom razvojem iPhone aplikacija.

Zanimljivo je napomenuti da, prema našim statistikama, od svih mobilnih uređaja najviše posjetilaca portal Sarajevo-x.com posjećuje upravo s iPhonea, čak 47,81%. Na drugom mjestu su korisnici Symbiana s 25%, a treći korisnici telefona koji koriste operativni sistem Android, njih 9%. Na četvrtom i petom mjestu su još dva “Appleova” uređaja – iPad s 5,55% korisnika i iPod sa 4,03%.

Bez obzira da li imate neki od navedenih “Appleovih” uređaja, mobilnu web-verziju portala Sarajevo-x.com i dalje možete čitati na adresi m.sarajevo-x.com.

Preuzmi aplikaciju Sarajevo-x.com za iPhone!