Tehnologija
0

Pratite Sarajevo-x.com i na Twitteru

Sarajevo-x.com
Najposjećeniji bosanskohercegovački internet portal Sarajevo-x.com od sada možete pratiti i na Twitteru.

Iako u Bosni i Hercegovini ni blizu popularan kao Facebook, Twitter je jedan od najpopularnijih sajtova trenutno u svijetu. Na Twitteru mnoge slavne osobe imaju svoje profile putem kojih najzanimljivija razmišljanja dijele sa svojim fanovima i najčešće ih obaviještavaju šta trenutno rade.

Na Twitteru trenutno najviše fanova ima pjevačica Britney Spears - skoro 5,3 miliona. Drugi je glumac Ashton Kutcher sa 5,2 miliona, a treća je tv-voditeljica i komičarka Ellen DeGeneres sa nešto više od 4,8 miliona fanova. Sveprisutna pjevačica Lady Gaga osvojila je srca 4,8 miliona fanova, a nedavno je prestigla i američkog predsjednika Baracka Obamu, koji sada ima 300 hiljada fanova manje od Lady Gage i peta je najpopularnija ličnost na Twitteru.

Unatoč tako velikoj popularnosti Twittera, prvenstveno u Americi, ali i u cijelom svijetu, Bosanci i Hercegovci ostali su vijerni Facebooku, koji ima oko 600 hiljada korisnika iz BiH. Naime, prema posljednjoj anketi koja je u proteklih mjesec i pol dana sprovedena na našem portalu svega 11% naših posjetitelja koristi Twitter, dok 74% ovaj društveni sajt ne koristi nikako. Zanimljivo je da 15% posjetitelja uopće ni ne zna šta je Twitter. Unatoč tome, vjerujemo da popularnost Twittera u BiH tek dolazi.

Portal Sarajevo-x.com, koji trenutno na Facebooku ima 12 hiljada fanova, od sada možete pratiti i na Twitteru na adresi twitter.com/sarajevoxcom.