Odgovor Applea na žalbe
0

"Pogrešno držite svoj iPhone 4"

Sarajevo-x.com
Steve Jobs (Foto: Reuters)
Steve Jobs (Foto: Reuters)
Samo nekoliko sati nakon što se napredniji model iPhonea 4 našao u prodaji, uslijedio je hladan tuš oduševljenim fanovima. Naime, mnogi od njih žalili su se na loš prijem signala i kameru. Iz "Applea" su se oglasili savjetom da korisnici paze kako drže svoj novi telefon.

Jednostavno izbjegavajte da držite iPhone za metalni okvir, poručio je izvršni direktor kompanije proizvođača Steve Jobs u e-mailu koji od petka kruži internetom.

Iz "Applea" su ponudili ne tako direktan odgovor, rekavši da će hvatanje bilo kojeg telefona na mjestu gdje je antena utjecati na prijem preko antene.

Upravo je debljina novog iPhonea istaknuta kao jedna od bitnih karakteristika, a to je postignuto tako što se antena provlači kroz metalni okvir telefona.

U "Appleovom" pismenom obraćanju korisnicima također stoji da će prekrivanje uređaja negativno utjecati na signal, javlja CNN.

"Ako vam se takvo nešto dogodi, jednostavno izbjegavajte stezanje telefona u donjem lijevom uglu na način da prekrijete obje strane crne trake u metalnom ovoju", navedeno je.

Osim prigovora na loš signal, korisnici su se žalili i na žute mrlje na displeju, te ogrebotine na uređaju. O tome bi se proizvođači tek trebali oglasiti.

Vezani članci