Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poenta je u masovnoj upotrebi. Sve je to prije sa Symbian i tome slicno je bilo u jako uskim krugovima, nekako sakriveno od javnosti plus nezgrapno uradnjeno i svima starijim od 30 god neshvatljivo i tesko za upotrebu. Apple je tu filozofiju pojednostavio, prenio na sire mase kako treba i lijepo prilagodio obicnim korisnicima. Zato tada i nije nastala nikakva pomama za uredjajima sa Symbian-om, niti su se stancale kopije kako kineske tako \"regularne\" ovako masovno. A i cijene su bile svemirske. Nokia je vec pojela &%$#.... za tuzbe, ali to mogu razumjeti, i ja bih optuzio bilo koga da me pretekne po prodaji u USA svakako :P Po toj logici trebaju jos teze optuziti prvo Samsung, pa ondasve ostale koji dalje kopiraju Apple?
To je sve sad stvar ilegale, odnosno zastite, ali ta prica je nereferentna u kontekstu poredjenja prave vrijednosti spram mogucnosti telefona. Nebulozno je reci da je iPhone precijenjen i preskup samo zato jer kod nas toliko kosta u nelegalnoj varijanti niti da je Nexus taman sa svojom cijenom kao legalan. Uostalom ovo su cijene Nexusa u USA, cisto sumnjam da ce i kod nas doci samo jos + postarina. Prije ce biti da ce i on dobaciti preko 1000KM najmanje.
To jesu cijene za iPhone ali u Americi i uz ugovor ko AT&T operatera, a posto je kod nas otkljucan iPhone? Sve bi to bilo lijepo da zivimo u Americi. Preracunato u dolare kod nas otkljucan iPhone kosta oko 1000$ a Nexus One kosta 529$ plus troskovi postarine oko 50$.
De ziv/-a bio/-la evo ti $500, kupi meni dva 3GSa i ja te castim jos jednim 3Gom... Nexus One nije nikakva inovacija, jedino novo je djelimicno open source Android OS, ima na YouTube par klipova u kojima se omjeravaju Nexus One i 3GS, IPhone ze za malo bolji, ali nije nedostizan. Vidjet cemo kako ce se sve to razvijati u buducnosti. @Som: Drugo je inovacija (Google Maps, Android OS, etc.) a drugo je kapital koji je ulozen u YouTube.
@4Mac: Apple ce najvjerovatnije biti optuzen za kradju patenata i ideja od Nokie. Nista od onoga sto je stavljeno na iPhone nije inovacija, sve je prethodno vidjeno na Symbian OS-u. A Google, tradicionalno, udara na sve strane. Jako dobro udara rekao bih...
O cemu ti pasa? iPhone 3GS je $199* a 3G $99*, vidim upucen si :) Dakle skoro 3x skuplje, a ne 2x jeftinije. I 5x grdnije sto se mene tice. Kad je iPhone sve ove novotarije izbacio mnogi su kenjali da je to samo previse futuristicna sminka a onda ga danas svaka ziva kompanija kopira...pa kad ne valja - nemojte. Ovo je zakasnjeli proizvod i ne vidim apsolutno nista ni najmanje revolucionarno i svaki feature je stvar vec davno vidjena na iPhoneu, dakle kopija. A kao igraca platforma nece nikada ni postati niti ostati.
Količina rezultata u pretragama, opcije i brzina pretraživanja na 40 jezika, YouTube, GMail, Google Maps, Panoramio, Blogger, AOL, Chrome i tako to... 1GHz je strava za uređaj od 130 grama a promjenjiva baterija velika prednost u odnosu na iPhone. No HTC se još uvijek ne može porediti na Nokiom.
ja cu kupiti mob koji napravi yahoo
ne kontam sta je to \"sve\" strasno dobro sto google ima
Tako bih ga posjedovao.
sve ali SVE sto google ima i sa cim google radi je vrhunski i strasno i kvalitetno i dobro ... .s toga ne sumnjam da ce ovaj telefon biti strasan... steta sam sto kod nas nece biti nikakvog servisa omogucenog....
Telefon je trnutno preko Web stranice proizvodjaca dostupan samo za trziste Amerike i Kanade a uskoro ce biti dostupan i za EU. Za ostale Evropske zemlje ukljucujuci i nasu nece biti dostupan za kupovinu na taj nacin. Inace cijena uredjaja prilikom online kupovine iznosi 526$ sto je dvostruko jeftinijie od iPhone. Po svim komentarima i vidljivim specifikacijama telefon je mnogo bolji od iPhone a vec je dobio i nadimak \"iPhone killer\" sto sve govori o tome kakav je uredjaj Google izbacio.
evo bas jutros citam na jednom SAD portalu da bas za ovaj telefon ima toliko primjedbi i da se ljudi zale na sve strane...